Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Κανείς δεν θα κάνει διακοπές φέτος όπως τις ήξερε

tags :
Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Κανείς δεν θα κάνει διακοπές φέτος όπως τις ήξερε
Τις προσεχείς εβδομάδες δεν θα υπάρξει καμία άρση της ταξιδιωτικής προειδοποίησης είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν πρόκειται να κάνει διακοπές φέτος όπως τις ήξερε έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να αρθεί σύντομα η ταξιδιωτική οδηγία που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Μάρτιο.
«Η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση ισχύει μέχρι την Κυριακή.
Τις προσεχείς εβδομάδες δεν θα υπάρξει καμία ένδειξη για άρση της προειδοποίηση» είπε μιλώντας στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο Maas, επισημαίνοντας ότι οι επόμενες εβδομάδες θα αξιοποιηθούν προκειμένου να εξεταστεί, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, το ενδεχόμενο το ζήτημα να απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. «Κάποιες χώρες αίρουν τις ταξιδιωτικές τους προειδοποιήσεις, άλλες τις διατηρούν σε ισχύ.
Για αυτό χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο και θα ήταν σημαντικό εάν μπορούσε να δοθεί στο θέμα ευρωπαϊκή απάντηση – ενιαία, αν είναι εφικτό» υποστήριξε ο Maas, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν συνομιλίες τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και απευθείας με τις χώρες - προορισμούς των γερμανών τουριστών.
«Βασικό κριτήριο για οποιαδήποτε απόφαση θα είναι η κατάσταση στις ίδιες τις χώρες, το εάν π.χ. θα υπάρχουν ανοιχτές παραλίες ή το εάν θα λειτουργούν οι συγκοινωνίες» υποστήριξε ο Maas, ο οποίος ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν να ληφθούν ειδικές αποφάσεις για μεμονωμένες περιπτώσεις χωρών, επεσήμανε ότι «σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου, σε πολλές υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, τα αεροπλάνα είναι καθηλωμένα και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι όλο αυτό θα βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες».
«Κανείς αυτή τη χρονιά δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές όπως τις ήξερε, για παράδειγμα με γεμάτες παραλίες ή καλύβες στο βουνό καθώς θα υπάρχουν σίγουρα περιορισμοί παντού» τόνισε ο Maas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης