Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις και στη Γερμανία κατά του lockdown – Επεισόδια στο Βερολίνο

Διαδηλώσεις και στη Γερμανία κατά του lockdown – Επεισόδια στο Βερολίνο
Κινητοποιήσεις και στη Γερμανία κατά του lockdown.
Η γερμανική αστυνομία μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει, όταν διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο του Βερολίνου διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα, παρά τη μερική άρση τους από τις 20 Απριλίου.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Θέλω τη ζωή μου πίσω» και σήκωσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Προστατέψτε τα συνταγματικά δικαιώματα» και «Η ελευθερία δεν είναι τα πάντα, αλλά χωρίς ελευθερία, τα πάντα δεν είναι τίποτα».
Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι έχει συλλάβει περισσότερα από 100 άτομα.
Μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να τηρήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους, καθισμένοι στο έδαφος και φορώντας μάσκες, αλλά άλλοι συνωστίστηκαν.
Όπως σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, η Γερμανία έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς στις δημόσιες δραστηριότητες για να επιβραδύνει τη μετάδοση του Covid-19, επιβάλλοντας lockdown στις 17 Μαρτίου.
Οι διαδηλωτές διένειμαν εφημερίδες με τίτλο «Δημοκρατική Αντίσταση», οι οποίες ανέφεραν ότι ο νέος κορωνοϊός είναι απόπειρα επιβολής σκληρής εξουσίας με την επιβολή του φόβου.
Η εφημερίδα επικαλείται 127 γιατρούς από όλο τον κόσμο που αμφισβητούν την ανάγκη αυστηρού κλειδώματος.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι είχε δοθεί άδεια για εκστρατεία διανομής εφημερίδων, αλλά οι υγειονομικές αρχές δεν είχαν δώσει έγκριση για διαδήλωση.
«Κατά τη διάρκεια των χρόνων του Covid -19 και σύμφωνα με τους κανονισμούς περιορισμού, είμαστε υποχρεωμένοι να αποτρέψουμε τις συγκεντρώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης