Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 νεκρών από covid-19 η Βρετανία - Έκθετη η κυβέρνηση Johnson

Ξεπέρασε το ορόσημο των 20.000 νεκρών από covid-19 η Βρετανία - Έκθετη η κυβέρνηση Johnson
Εάν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους θανάτους κάτω από 20.000 θα τα έχουμε πάει πολύ καλά δήλωνε ο υπεύθυνος της κυβέρνησης
Ξεπέρασαν το όριο των 20.000 θανάτων, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βρετανία καθώς 813 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.
Ο συνολικός αριθμός θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται πλέον σε 20.319 που σηματοδοτεί μια ζοφερή στιγμή στην μάχη του κορωνοϊού καθώς ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, Steven Powis είχε θέσει ως ανώτερο όριο θανάτων από την πανδημία τους 20.000 θανάτους.
Όπως είχε δηλώσει στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας, τότε που η ανοσία της αγέλης» ήταν η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης Johnson απέναντι στη νόσο, ότι εάν οι θάνατοι δεν ξεπέρναγαν τους 20.000 θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση.
«Εάν μπορέσουμε να διατηρήσουμε τους θανάτους κάτω από 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά με αυτή την πανδημία» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
«Αν ο αριθμός είναι μικρότερος από 20.000 αυτό θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, αν και κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία, οπότε δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι γι’ αυτό».
Στην ομιλία του ωστόσο ο διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας δεν είχε αναφερθεί στην πιθανότητα να ξεπεράσουν οι θάνατοι τις 20.000. Όπως φαίνεται, πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε ζοφερή πρόβλεψη και ίσως τώρα θα κληθούν κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις γιατί η Βρετανία είναι ανάμεσα στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες που περνά το ορόσημο των 20.000 νεκρών μετά τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης