Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tim Cook (Apple): «Βλέπει» ανάκαμψη τύπου V για την αμερικανική οικονομία

Tim Cook (Apple): «Βλέπει» ανάκαμψη τύπου V για την αμερικανική οικονομία
Aπότομη ανάκαμψη σχήματος V προβλέπει ο CEO της Apple, Tim Cook
Ανάκαμψη τύπου V εκτιμά ότι θα έχει η αμερικανική οικονομία μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook.
Μάλιστα, τις προβλέψεις του, όπως αναφέρει το CNBC, τις εκμυστηρεύτηκε ήδη στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, σε συνάντηση που είχαν οι δυο τους την Παρασκευή 24 Απριλίου.
Η οικονομία έχει θετική προοπτική, συνεπώς θα μπορούσε να υπάρξει απότομη ανάκαμψη, τύπου V, είπε ο Tim Cook.
Στο μεταξύ, και ο πρόεδρος της Fed το Σεντ Λούις, James Bullard, επιμένει στην ίδια άποψη:
«Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια ανάκαμψη σχήματος V».
Αυτές οι εκτιμήσεις έρχονται ως απάντηση στις επιφυλάξεις που έχουν διατυπώσει πολλοί οικονομολόγοι για ισχυρή ανάκαμψη, καθώς οι άνεργοι έχουν φτάσει πλέον τα 25 εκατομμύρια και η πανδημία του κορωνοϊού ακόμη μαίνεται.
Ο Tim Cook στο παρελθόν είχε συναντηθεί με τον Donald Trump πάρα πολλές φορές για μια σειρά από ζητήματα, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Αpple στο Texas.
Μάλιστα, o Τrump τρέφει τόσο μεγάλη εκτίμηση στον CEO της Αpple που έχει πει δημοσίως ότι είναι ο μοναδικός διευθύνων σύμβουλος με τον οποίο έχει προσωπική επαφή, «αφού μου τηλεφωνεί ενώ οι υπόλοιποι όχι».
Πάντως, η Apple έχει επηρεαστεί πολύ από τον ιό.
Αναγκάστηκε δε να κλείσει σημαντικά εργοστάσια παραγωγής και να εγγράψει μεγάλες απώλειες εσόδων το β’ τρίμηνο του 2020.
Από την άλλη, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει αφιερώσει πολλούς πόρους για τον περιορισμό της φονικής νόσου, ενώ από κοινού με την Google θα αναπτύξουν λογισμικό ανίχνευσης κρουσμάτων κορωνοϊού, ως ένα μέτρο αποτροπής διασποράς του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης