Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εβδομαδιαία κέρδη +2% για το χρυσό μετά το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ - Στα 1.740,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Εβδομαδιαία κέρδη +2% για το χρυσό μετά το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ - Στα 1.740,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ημερών παρέμεινει σήμερα Παρασκευή (24/4) ο χρυσός παρα το πτωτικό κλείσιμο, μετά τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τα επιδόματα ανεργίας και το νέο πακέτο στήριξης του αμερικανικού κοινοβουλίου.
Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με άνοδο άνω του 2%, καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζουν να στρέφουν τους επενδυτές σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 σημείωσε πτώση κατά -0,26% στα 1.740,50 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,06% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,66 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στις 100,7 μονάδες.
Χθες, το κοινοβούλιο των ΗΠΑ ενέκρινε το τέταρτο πακέτο στήριξης της οικονομίας, ύψους 484 δισ. δολ. προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στη χώρα.
«Η συνέχιση των μέτρων στήριξης παρέσει στήριξη στον χρυσό, ειδικά σήμερα», τονίζει η High Ridge Futures, αναφερόμενο στα νέα μέτρα που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέα αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας κατά 4,42 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό αιτήσεων για τις τελευταίες πέντε εβδομάδες στα 26 εκατομμύρια.
«Το ποσοστό ανεργίας φαίνεται έτοιμο να φτάσει το επίπεδο του 20% και αυτό από μόνο του είναι αρκετό ώστε η Federal Reserve και η κυβέρνηση Trump να συνεχίσουν τη ρίψη κινήτρων στην οικονομία», αναφέρει σε σημείωμά τους ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Edward Moya.
Ο ίδιος πρόεθσε ότι «η πορεία του χρυσού προς τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά συνεχίζεται», διευκρινίζοντας ότι «το εμπόριο τόνωσης δεν πρόκειται να απομακρυνθεί σύντομα και αυτό σημαίνει ιστορικά υψηλά για τον χρυσό (σε δολάρια) έως το καλοκαίρι».
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το ασήμι ενισχύεται κατά +0,36% στα 15,41 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για την πλατίνα καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,63% στα 783,05 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης