Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η κρίση του κορωνοϊού δεν πρόκειται να διευκολύνει την κατάσταση γύρω από το Brexit

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η κρίση του κορωνοϊού δεν πρόκειται να διευκολύνει την κατάσταση γύρω από το Brexit
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θα διασφαλίσουν ένα «καλό αποτέλεσμα»
Τη θέση ότι η κρίση του κορωνοϊού δεν πρόκειται να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις γύρω από το Brexit, διατύπωσε σήμερα (24/4) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θα εργαστούν από κοινού ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.
Ειδικότερα, κατά της διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Maas δήλωσε ότι «η κρίση του κορωνοϊού δεν πρόκειται να διευκολύνει την κατάσταση γύρω από το Brexit, ενώ πρόσθεσε ότι η Γερμανία «θα χρησιμοποιήσει την προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα τόσο για την ΕΕ όσο και για τη Βρετανία».
Παράλληλα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι «το εάν θεωρώ πως η παράταση των διαρπαγματεύσεων για το Brexit και η προθεσμία μέχρι τα τέλη του έτους είναι καλές ή όχι δεν έχει σημασία», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει απορρίψει το ενδεχόμενο παράτασης.
«Σίγουρα δε θα είναι ευκολότερο, δεδομένης της κρίσης του κορωνοϊού», επανέλαβε ο κ. Maas, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας οι δύο πλευρές ξεκίνησαν τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεων, και οποίος αναμένεται να έχει συνολική διάρκεια τριών εβδομάδων.
Παράλληλα, τα επόμενα στάδια των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου.
Η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει δηλώσει κατά το προηγούμενο διάστημα ότι, δεδομένων των συνθηκών, το τρέχον χρονοδιάγραμμα γύρω από το Brexit είναι ιδιαίτερα περιορισμένο και εκτιμά ότι η ολοκλήρωσή του μέχρι τα τέλη του έτους είναι αρκετά δύσκολη.
Ωστόσο, η Βρετανία έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμεί μία επέκταση της μεταβατικής περιόδου, εκτιμώντας ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης