Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Στα λόγια η εκεχειρία στη Λιβύη – Έχει παραβιαστεί 850 φορές, 70 την τελευταία εβδομάδα

ΟΗΕ: Στα λόγια η εκεχειρία στη Λιβύη – Έχει παραβιαστεί 850 φορές, 70 την τελευταία εβδομάδα
Η συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη υπογράφηκε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου
Για εκεχειρία στη Λιβύη μόνο «κατ’όνομα» κάνει λόγο ο ΟΗΕ επισημαίνοντας πως από τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, όταν και υπογράφηκε η εν λόγω συμφωνία, αυτή έχει παραβιαστεί 850 φορές.
Μάλιστα η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Λιβύη, Stephanie Williams ανέφερε ότι η εκεχειρία παραβιάστηκε 70 φορές την τελευταία εβδομάδα ενώ εξέφρασε την ανησυχία της και σχετικά με καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων.
«Δεν μπορείς να το πεις εκεχειρία αυτό, δεν μπορείς να μιλήσεις για κατάπαυση του πυρός» τόνισε η Williams, επισημαίνοντας ότι ακόμα και η συμφωνία να κηρυχθεί εκεχειρία για να καταστεί δυνατή η αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην εμπόλεμη Λιβύη έμεινε κενό γράμμα
Επιπλέον, η Williams χαρακτήρισε «πάρα πολύ ανησυχητική» την καταγγελία της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) ότι ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) χρησιμοποίησε αυτή την εβδομάδα χημικά όπλα.
Εκπρόσωπος του ΛΕΣ διέψευσε την πληροφορία, κάνοντας λόγο για «ψέματα».
Σύμφωνα με την απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών, η Λιβύη έχει μετατραπεί σε πεδίο βολής για τη δοκιμή νέων όπλων, όπως τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs) ικανά να μετατρέπονται σε βόμβες και εκτοξευτήρες βομβών ναπάλμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης