Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό μίας εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός - Κέρδη 3%, στα 1.738 δολάρια

tags :
Σε υψηλό μίας εβδομάδας έκλεισε ο χρυσός - Κέρδη 3%, στα 1.738 δολάρια
Σε υψηλό μίας εβδομάδας έκλεισε η τιμή του χρυσού
Στο υψηλότερο επίπεδο για το τελευταίο επταήμερο έκλεισε σήμερα (22/4)η τιμή (futures Ιουνίου 2020) του χρυσού, στα 1.738,30 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από κέρδη της τάξεως του 3% σε ημερήσια βάση.
Η αστάθεια που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά πετρελαίου και τα χρηματοστήρια εξαιτίας του κορωνοϊού, στρέφει τους επενδυτές στο ασφαλές «καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Μέσω της τελευταίας της έκθεσης, η Bank of America προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την τιμή του χρυσού, εκτιμώντας ότι η τιμή μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 3.000 μέσα στο επόμενο διάστημα.
«Καθώς η οικονομία καταγράφει απότομη συρρίκνωση και οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών διπλασιάζονται, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορεί να βρεθούν υπό πίεση», αναφέρουν οι αναλυτές της BoA, προσθέτοντας ότι «οι επενδυτές θα στραφούν προς τον χρυσό».
«Πέραν από τα παραδοσιακά θεμελιώδη προσφοράς και ζήτησης χρυσού, η οικονομική καταστολή επιστρέφει σε αξιοσημείωτη κλίμακα», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι αναλυτές της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης