Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποιεί το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ): Καταστροφικό το βιαστικό reopening στις ΗΠΑ, θα εκτιναχθούν τα κρούσματα

Προειδοποιεί το Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ): Καταστροφικό το βιαστικό reopening στις ΗΠΑ, θα εκτιναχθούν τα κρούσματα
Ένα βιαστικό reopening θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό, προειδοποιούν οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου
Οι ερευνητές του MIT (Massachusetts Institute of Technology) ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο με βάση την εξάπλωση του κορωνοϊού από τα τέλη Ιανουαρίου 2020 έως τις αρχές Μαρτίου 2020, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες εφάρμοσαν μέτρα απομόνωσης και lockdown.
Στην έκθεσή του καταλήγουν σε μία σημαντική προειδοποίηση: ένα βιαστικό reopening θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό.
Ειδικότερα, σημειώνουν, πως «στην περίπτωση των ΗΠΑ, το μοντέλο αυτό καταγράφει την καμπύλη των κρουσμάτων και προβλέπει την επιβράδυνση των μολύνσεων μετά τις 20 Απριλίου».
Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η επιστροφή των ΗΠΑ στην κανονικότητα  θα οδηγήσει σε πλήρη καταστροφή.
«Αποδεικνύουμε περαιτέρω ότι η χαλάρωση ή η αντιστροφή των μέτρων καραντίνας αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει σε εκθετική έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων, ακυρώνοντας έτσι τον ρόλο που διαδραματίζουν όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στις ΗΠΑ από τα μέσα Μαρτίου 2020», αναφέρουν οι ερευνητές.
Το μοντέλο των ερευνητών επικεντρώθηκε σε τέσσερις τοποθεσίες: Wuhan, Ιταλία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ - και έχει ορισμένα αισιόδοξα μηνύματα.
«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι χώρες στις οποίες εφαρμόστηκαν ταχείες κυβερνητικές παρεμβάσεις και αυστηρά μέτρα δημόσιας υγείας για την καραντίνα και την απομόνωση, πέτυχαν να σταματήσουν την εξάπλωση της λοίμωξης και να την εμποδίσουν να εκραγεί εκθετικά», σημειώνουν.
Το μοντέλο, που βασίζεται σε ένα νευρωνικό δίκτυο μπόρεσε να υπολογίσει με ακρίβεια τα δεδομένα από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 3 Μαρτίου.
Επικαιροποιεί την πορεία της καμπύλης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και είναι σε θέση να διακρίνει μία επιβράδυνση περί τις 20 Απριλίου 2020.
Η Σιγκαπούρη κατέγραψε άνοδο στα νέα κρούσματα του Covid -19 τις προηγούμενες μέρες, αφού αρχικά κατάφερε να επιβραδύνει τον ρυθμό εξάπλωσης της νόσου, με το lockdown.
Image
Η έρευνα του ΜΙΤ συμπίπτει χρονικά με την εκπεφρασμένη πρόθεση του Donald Trump για το reopening των ΗΠΑ με ένα σχέδιο μάλιστα που περιγράφει τους άξονες επανόδου στην κανονικότητα.
«Η Αμερική θέλει να είναι ανοιχτή και οι Αμερικανοί τη θέλουν να είναι ανοιχτή», έχει διακηρύξει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Ένα εθνικό lockdown δεν είναι μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση» διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ωστόσο οι επιδημιολόγοι εντόπισαν σημαντικές παραλείψεις στο σχέδιο του Trump και προειδοποιούν, πως είναι αναξιόπιστο και εν τέλει επικίνδυνο για τον αμερικανικό λαό.
Οι ερευνητές του ΜΙΤ έρχονται να επισφραγίσουν αυτή την εκτίμηση και προειδοποιούν τον Λευκό Οίκο για μία πραγματική εθνική καταστροφή, εάν το reopening γίνει βιαστικά και άκριτα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης