Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περιορισμό των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών προτείνει ο Schaeuble

Γερμανία: Περιορισμό των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών προτείνει ο Schaeuble
Ο Wolfgang Schaeuble προτείνει τον περιορισμό των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών
Περιορισμό των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών προτείνει ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Wolfgang Schaeuble, με στόχο την κάλυψη της διδακτέας ύλης που χάνεται καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές.
«Εκτός εξαιρέσεων, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για κάποιο διάστημα και διερωτώμαι μήπως οι αρμόδιοι στα κρατίδια θα έπρεπε να σκεφτούν να περιορίσουν λίγο τις καλοκαιρινές διακοπές», δήλωσε στην «Augsburger Allgemeine», επισημαίνοντας ότι έτσι θα μπορούσε να καλυφθεί και η ύλη που χάνεται όσο τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
Επιπλέον, «αυτή τη στιγμή είναι για πολλούς λόγους ασαφές εάν και πώς θα μπορεί κανείς να ταξιδέψει το καλοκαίρι.
Οι αποταμιεύσεις των διακοπών θα είναι ήδη για πολλούς γονείς "ταλαιπωρημένες".
Θα μπορούσα λοιπόν να τους καταλάβω, όταν αναρωτιούνται, πώς θα οργανώσουν έξι εβδομάδες διακοπών», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Bundestag και η πρότασή του φαίνεται να γίνεται δεκτή θετικά από τους γονείς των μαθητών.
«Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού οι περισσότεροι μαθητές χάνουν τουλάχιστον πέντε εβδομάδες μαθημάτων.
Για αυτό και θα θεωρούσα λογική και εφικτή την μείωση των διακοπών κατά μία εβδομάδα στην αρχή και στο τέλος των διακοπών - και για τους μαθητές και για τους δασκάλους και για τους γονείς», δήλωσε στην BILD ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης