Διεθνή

Morgan Stanley: Η ύφεση που έφερε ο κορωνοϊός θα κρατήσει έως το 2021

Morgan Stanley: Η ύφεση που έφερε ο κορωνοϊός θα κρατήσει έως το 2021
Μέχρι το 2021 θα κρατήσει η ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Morgan Stanley, James Gorman
Μέχρι το 2021 αναμένεται να κρατήσει το υφεσιακό σοκ που προκάλεσε ο κορωνοϊός, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman.
Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει πιθανότητα η οικονομική ανάκαμψη μετά το πέρας της πανδημίας να είναι τύπου V, ο Gorman απάντησε ότι ελπίζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, στην πραγματικότητα, θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει η κανονικότητα και να επανεκκινηθεί η οικονομική ζωή.
«Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή στην ερώτηση για το αν η ανάκαμψη θα είναι τύπου V ή αν θα έχουμε ύφεση διαρκείας, τύπου L.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, θα αντιμετωπίσουμε βαριά ύφεση μέχρι το τέλος του έτους.
Θα έλεγα ότι η οικονομία θα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά τον επόμενο χρόνο, το 2021» υποστήριξε ο Gorman.
Ωστόσο μια παρατεταμένη ύφεση, όπως αυτή που προβλέπει ο Gorman, σημαίνει εκατομμύρια απώλειες σε θέσεις εργασίας και χιλιάδες αθετήσεις πληρωμών δανείων, περισσότερων από ό, τι αναμένεται σήμερα από τον τραπεζικό κλάδο.
Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το πότε πρόκειται να αρθούν τα lockdowns καθώς η επιδημική καμπύλη του κορωνοϊού επιπεδοποιείται και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μειώνονται, ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, ανέφερε ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εφικτή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.
Θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και μεμονωμένα.
«Για να ανακάμψει η αγοραστική ζήτηση και να υπάρξει και πάλι σταθερότητα θα χρειαστούν μήνες», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Morgan Stanley.
O James Gorman μίλησε και για τα αποτελέσματα που παρουσίασε η εταιρεία του το α’ τρίμηνο.
«Παρά τη βουτιά, η εταιρεία λειτούργησε καλά.
Αν μου έλεγαν πριν από τρεις μήνες ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το 90% των υπαλλήλων μας εκτός γραφείου, θα το απέκλεια.
Ωστόσο αποδείχθηκε εφικτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης