Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αpple: Δημιούργησε site παρακολούθησης της κίνησης των πολιτών εν μέσω lockdown

Αpple: Δημιούργησε site παρακολούθησης της κίνησης των πολιτών εν μέσω lockdown
Η Apple δημιούργησε site που δείχνει πώς και πόσο κινούνται οι πολίτες εν μέσω lockdown
Ένα νέο site το οποίο δείχνει πώς κινούνται οι κάτοικοι μιας περιοχής εν μέσω lockdown δημιούργησε ο τεχνολογικός κολοσσός Apple.
Το site, που «ανέβηκε» στο Διαδίκτυο την Τρίτη 14 Απριλίου 2020 συγκεντρώνει δεδομένα από όσους χρησιμοποιούν εφαρμογή με χάρτες της Apple, για να δείξει την κίνηση σε συγκεκριμένες περιοχές.
Η Google προσφέρει μια ανάλογη εφαρμογή, ενώ η Facebook έχει ήδη αναπτύξει ένα εργαλείο εντοπισμού κίνησης που όμως διατίθεται μόνο στους επαγγελματίες του χώρου της υγείας.
Η εφαρμογή της Apple δίνει τη δυνατότητα να βρείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία πόσοι άνθρωποι κινούνται και κατά πόσον τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης για να αποφευχθεί η διασπορά του Covid-19.
Η εν λόγω εφαρμογή θα αποτελεί συμπλήρωμα της τεχνολογίας εντοπισμού επαφών στα λειτουργικά των iPhone και Android κινητών.
Αυτό σημαίνει ότι, αν ένας χρήστης ελεγχθεί και βγει θετικός στον Covid-19 και προσθέσει αυτά τα δεδομένα στην παραπάνω εφαρμογή δημόσιας υγείας, οι χρήστες με τους οποίους έχει έρθει σε στενή επαφή με τις προηγούμενες ημέρες θα ενημερώνονται για αυτή την εξέλιξη.
Πάντως, σε ό,τι αφορά τον ιστότοπο παρακολούθησης της κίνησης, οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.apple.com/covid19/mobility και θα δείχνουν τη ροή της κίνησης σε μεγάλες πόλεις 63 χωρών, σύμφωνα με την Apple.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης