Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα για την Βoeing: Ακυρώθηκαν παραγγελίες 150 αεροσκαφών 737 Μax τον Μάρτιο

tags :
Πλήγμα για την Βoeing: Ακυρώθηκαν παραγγελίες 150 αεροσκαφών 737 Μax τον Μάρτιο
Παραγγελίες για 150 αεροσκάφη 737 Max ακυρώθηκαν τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού
Αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν παραγγελίες για 150 αεροσκάφη 737 Max, επιφέροντας καίριο πλήγμα στην Boeing
Η πανδημία του κορωνοϊού, μαζί με την κρίση υγείας, επέφεραν σφοδρό χτύπημα στον χώρο του ταξιδίου συνολικά, καθώς οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να λάβουν δρακόντεια περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις.
Η Boeing, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αεροπλάνων, ήταν από τις πρώτες εταιρείες που υπέστη τις οικονομικές επιπτώσεις του φονικού ιού.
Μάλιστα, την Τρίτη 14 Απριλίου ανακοίνωσε πως οι πελάτες της ακύρωσαν συνολικά 150 παραγγελίες για αεροσκάφη τύπου 737 Max.
Η αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας Gol ακύρωσε 34 από τα αεροσκάφη που είχε παραγγείλει και η εταιρεία ενοικίασης Avolon ματαίωσε τις παραγγελίες για 75.
Οι καθαρές ακυρώσεις τον Μάρτιο ανήλθαν σε 119, χάρη στις 31 παραγγελίες για επιβατικά αεροπλάνα ευρείας ατράκτου και στρατιωτικά αεροσκάφη.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τους τελευταίους τρεις μήνες οι ακυρώσεις έχουν φτάσει τις 307, ενώ η Boeing ήλπιζε σε αύξηση πωλήσεων για να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει, ούτως ή αλλως.
Μετά την ανακοίνωση για τις ακυρώσεις των παραγγελιών, η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 3%.
«Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές πιέσεις, για να επανεξετάσουν τα σχέδια του στόλου τους και να προβούν σε προσαρμογές όπου ενδείκνυται» ανακοίνωσε η Boeing.
«Ταυτόχρονα, η Boeing συνεχίζει να προσαρμόζει το βιβλίο παραγγελιών της.
Η προγραμματισμένη παραγωγή των 737 MAX, βραχυπρόθεσμα, θα μειωθεί» σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Boeing θα δημοσιεύσει αποτελέσματα τριμήνου στις 29 Απριλίου, οπότε θα υπάρξει πλήρης εικόνα για τη ζημιά που έχει υποστεί η εταιρεία.

ΙΑΤΑ: Απώλεια εσόδων ύψους 314 δισ. δολ. το 2020

Σφοδρό είναι το πλήγμα που υφίστανται οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμάται ότι θα χάσουν 314 δισ. δολάρια σε έσοδα λόγω της πανδημίας το 2020, σύμφωνα με πρόβλεψη της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), που αύξησε την πρόβλεψή της από το ποσό των 252 δισ. δολαρίων που ήταν η εκτίμησή της στις 24 Μαρτίου.
Το ποσό των 314 δισ. δολαρίων αντιστοιχεί σε πτώση 55% των εσόδων από επιβάτες συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, με την εναέρια κυκλοφορία να προβλέπεται κατά 48% μειωμένη, ανέφερε σήμερα η IATA στην εβδομαδιαία διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης