Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, ο τουρισμός κρουαζιέρας θα καταγράψει άνοδο 40% το 2021

ΗΠΑ: Παρά την πανδημία του κορωνοϊού, ο τουρισμός κρουαζιέρας θα καταγράψει άνοδο 40% το 2021
Άνοδος 40% το 2021 για τον κλάδο της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ, παρά τον κορωνοϊό
Παρά την πανδημία του κορωνοϊού και τις δεκάδες περιπτώσεις ταξιδιωτών που εγκλωβίστηκαν σε κρουαζιερόπλοια λόγω της φονικής νόσου, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο τουρισμός κρουαζιέρας στις ΗΠΑ θα καταγράψει άνοδο 40% το 2021.
Εκατοντάδες Αμερικανοί φοβούνται πως ο ιός θα σηματοδοτήσει μια δραματική καμπή που μπορεί να επιφέρει πολλές αλλαγές στην κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία.
Ωστόσο, εκείνο που φαίνεται ότι έχει ξεχαστεί είναι πως περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημικής γρίπης του 1918, γεγονός που επέφερε μια καταστροφής πολύ ευρύτερης κλίμακας από αυτή του Covid-19.
Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές μακροπρόθεσμες διαταραχές σε ορισμένες βιομηχανίες και κλάδους.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με δεκάδες αναλυτές, αν υπάρχει ένας κλάδος ο οποίος πρόκειται να υποστεί σοβαρό μετασχηματισμό, αυτός δεν είναι άλλος από τα ταξίδια και την αναψυχή.
Οι περισσότερες ειδικοί κάνουν λόγο για καθίζηση, καθώς αναμένουν πως η ζήτηση, λόγω του κορωνοϊού, θα πέσει στα τάρταρα.
Ωστόσο, όσο εύλογο μπορεί να φαίνεται αυτό το συμπέρασμα, οι ανησυχίες και οι προβλέψεις των αναλυτών μπορεί να αποδειχθούν εσφαλμένες.
Όπως αναφέρεται σχετικώς, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πλοίων –συνολικά 14- που έπληξε η πανδημία, με αποτέλεσμα ακόμα και να μη βρίσκουν λιμάνι να ελλιμενιστούν, αλλά και τα δεκάδες εν πλω θύματα της φονικής νόσου, στις ΗΠΑ οι κρατήσεις για κρουαζιέρα το 2021 σημείωσαν αύξηση 40%.
Για όσους αναρωτιούνται, σίγουρα οι χαμηλές τιμές μπορεί να αποτελούν μια εξήγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης