Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξάμηνη ανακούφιση χρέους σε 25 φτωχές χώρες πρόσφερε το ΔΝΤ, λόγω κορωνοϊού

tags :
Εξάμηνη ανακούφιση χρέους σε 25 φτωχές χώρες πρόσφερε το ΔΝΤ, λόγω κορωνοϊού
Για έξι μήνες αναστέλλεται η πληρωμή του χρέους προς το ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενέκρινε την άμεση απαλλαγή από την εξυπηρέτηση του χρέους για 25 χώρες, προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19.
"Η κίνηση αυτή παρέχει στήριξη στα φτωχότερα και πιο ευάλωτα μέλη μας για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους στο χρέος του ΔΝΤ για τους επόμενους έξι μήνες", αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ, Kristalina Georgieva, η απόφαση θα βοηθήσει τις χώρες να διοχετεύσουν περισσότερους από τους λιγοστούς οικονομικούς πόρους τους σε ζωτικές ιατρικές δαπάνες.
Οι εν λόγω χώρες είναι το Αφγανιστάν, το Μπενίν, η Μπουρκίνα Φάσο, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Τσαντ, οι Κομόρες, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Γκάμπια, η Γουινέα, η Γουινέα-Μπισάου, η Αϊτή, η Λιβερία, η Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι, το Μάλι, η Μοζαμβίκη, το Νεπάλ, ο Νίγηρας, η Ρουάντα, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, η Σιέρα Λεόνε, οι Νήσοι Σολομώντα, το Τατζικιστάν, το Τόγκο και η Υεμένη.
Τον περασμένο μήνα, το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσαν κοινή πρόσκληση προτρέποντας τους πιστωτές να αναστείλουν τις πληρωμές χρέους των φτωχότερων χωρών του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης