Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Νωρίς για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Νωρίς για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού
Δεν πρέπει να αρθούν τα lockdowns, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Πολύ νωρίς για να χαλαρώσουν τα κράτη τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θεωρεί πως είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Ο ΠΟΥ προειδοποιεί τις χώρες να μην άρουν τα lockdowns, αλλά να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης για να περιορίσουν έτι περαιτέρω την εξάπλωση του Covid-19.
Μάλιστα, ο ΠΟΥ προειδοποίησε για άλλη μία φορά πως ο κορωνοϊός είναι δέκα φορές πιο θανατηφόρος από την πανδημία γρίπης του 2009.
«Παρότι ο Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα, εγκαταλείπει αργά.
Με άλλα λόγια, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα 13 Απριλίου.
«Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα ελέγχου πρέπει να αρθούν αργά και με έλεγχο» προσέθεσε.
Οι πολιτικοί ηγέτες των ΗΠΑ, από τον Πρόεδρο Donald Trump μέχρι τον διοικητή της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, έχουν πει ότι ελπίζουν να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις.
«Τα μέτρα ελέγχου μπορούν να αρθούν μόνο εάν εφαρμοστούν τα σωστά μέτρα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας για την ιχνηλάτηση των επαφών» δήλωσε ο Tedros.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του ΠΟΥ ρωτήθηκαν για την υδροξυχλωροκίνη, ως θεραπεία για τον κορωνοϊό.
«Περιμένουμε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα από τις ελεγχόμενες δοκιμές, για να δούμε αν η υδροξυλοχλωροκίνη είναι αποτελεσματική.
Ωστόσο, επί του παρόντος δεν παρέχεται καμία εγγύηση πως θα λειτουργήσει.
Δεν υπάρχουν εμπειρικά στοιχεία» απάντησαν οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ.
Επίσης, όπως ειπώθηκε, δεν αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό έχουν δημιουργήσει αντισώματα.
«Όσον αφορά την αποκατάσταση και στη συνέχεια την εκ νέου μόλυνση, πιστεύω ότι δεν έχουμε τις απαντήσεις σε αυτό» ειπώθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης