Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταδιακή άρση του lockdown στην Ισπανία - Επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τη μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού

Σταδιακή άρση του lockdown στην Ισπανία - Επανεκκίνηση της οικονομίας μετά τη μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού
Αν και είναι μία από τις χώρες που έχουν δεχθεί το χειρότερο πλήγμα από τον κορωνοϊό, η Ισπανία προχωρά σε σταδιακά χαλάρωση του lockdown
Σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον αναχαίτιση του κορωνοϊού προχωρά η κυβέρνηση της Ισπανίας, καθώς εάν και η μακάβρια λίστα των νεκρών μακραίνει, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα όσον αφορά τα κρούσματα.
Έτσι, καθώς η Ισπανία εισέρχεται στον δεύτερο μήνα του lockdown, μερικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τηλεργασία, ανάμεσα στις οποίες αυτές των οικοδομών και των κατασκευών, μπόρεσαν σήμερα να επαναλειτουργήσουν, προκαλώντας επικρίσεις από μερικούς περιφερειακούς ηγέτες οι οποίοι εκφράζουν φόβους για αναζωπύρωση της Covid-19.
Ωστόσο για την πλειονότητα του πληθυσμού εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα περιορισμού στο σπίτι, ενώ καταστήματα, μπαρ και δημόσιοι χώροι θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι τις 26 Απριλίου.
Εν τω μεταξύ μάσκες προστασίας δίνονταν σήμερα το πρωί στους πολίτες στους κύριους σταθμούς δημόσιων συγκοινωνιών της Ισπανίας, καθώς η κυβέρνηση χαλάρωσε το αυστηρό lockdown που είχε επιβάλει για να συγκρατήσει την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 17.500 ανθρώπους.
Ο υπουργός Εσωτερικών Fernando Grande-Marlaska δήλωσε στον ραδιοσταθμό Cadena Ser ότι η ισπανική αστυνομία άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια μάσκες νωρίς το πρωί σε περιφέρειες που η σημερινή ημέρα δεν είναι δημόσια αργία.
«Η υγεία των εργατών πρέπει να είναι εγγυημένη.
Αν πληγεί έστω και στο ελάχιστο, η δραστηριότητα δεν μπορεί να ξαναρχίσει», δήλωσε.
Μια εταιρεία που επαναλειτουργεί, ο βιομηχανικός όμιλος Nicolas Correa στο Μπούργος, ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ώστε προτεραιότητα να έχει η υγεία του προσωπικού της.
«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με βάρδιες, με ρυθμιζόμενες εισόδους και εξόδους για να αποφύγουμε συγκεντρώσεις προσωπικού», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας πως θα δοθεί εξοπλισμός προστασίας σε όλους τους εργάτες.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, δήλωσε την Κυριακή (12/4/2020) πως η απόφαση για την επανεκκίνηση μερικών τομέων της οικονομίας ελήφθη έπειτα από διαβούλευση με επιτροπή επιστημονικών εμπειρογνωμόνων και οποιαδήποτε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων θα εξαρτηθεί από την πορεία της μάχης εναντίον του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός σάρωσε την Ισπανία

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί έφτασαν συνολικά τους 17.489, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 517 σε σχέση με την Κυριακή (12/4/2020).
Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 169.496 από 166.019 την προηγούμενη μέρα.
Πρόκειται για μικρότερη ημερήσια αύξηση τόσο στον αριθμό των νεκρών όσο και των κρουσμάτων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης