Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πρώτη σε θανάτους, με 20.608 νεκρούς – Τι μελετά ο Trump

Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Πρώτη σε θανάτους, με 20.608 νεκρούς – Τι μελετά ο Trump
Στις ΗΠΑ ο  μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από κορωνοϊό παγκοσμίως
Οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο θανάτων λόγω του κορωνοϊού, που πλέον φτάνουν τους 20.608, ξεπερνώντας και την Ιταλία, όπου οι νεκροί ανέρχονται σε 19.468, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου John Hopkins.
Κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ, με διάταγμα που ενέκρινε το Σάββατο 11/4 ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Και ενώ οι νεκροί από τον πανδημία συνεχώς αυξάνονται,  ο Donald Trump μελετά το πότε θα μπορέσει η χώρα, όπου τα κρούσματα φτάνουν τα 529. 951, να αρχίσει να βλέπει μια επιστροφή στην κανονικότητα και μάλιστα, έχε δηλώσει ότι επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς το συντομότερο δυνατόν, σημειώνοντας ότι τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωση της πανδημίας, έχουν το δικό τους τίμημα σε ό,τι αφορά την οικονομία και τη δημόσια υγεία.
Ο D. Trump μιλώντας τηλεφωνικά στο Fox News το Σάββατο 11/4 το βράδυ δήλωσε ότι θα λάβει μια απόφαση «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων», ενώ ρόλο θα παίξει και το «ένστικτο».
Κατά τον ίδιο «ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας».
Επιπλέον, ο σύμβουλος του Trump σε θέματα εμπορίου Peter Navarro δήλωσε στο Fox News ότι οι επαγγελματίες υγείας που έχουν την άποψη ότι ο μόνος τρόπος για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι να «κλείσει» η οικονομία και η κοινωνία μέχρι ο ιός να «ηττηθεί» είναι «κατά το ήμισυ σωστοί», συμπληρώνοντας πως «αυτό θα ελαχιστοποιήσει τους θανάτους από τον ιό άμεσα» αλλά τα σοκ στην οικονομία επίσης σκοτώνουν ανθρώπους μέσω μεγαλύτερων ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών καθώς και χρήσης ναρκωτικών.
«Άρα αυτή η πολύ δύσκολη απόφαση που πρόκειται να λάβει ο πρόεδρος θα πρέπει να βρει την ισορροπία και να ανακαλύψει ποια πορεία προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ μπορεί να υπερβεί τους 200.000 το καλοκαίρι,  όταν αρθούν στα τέλη του μήνα οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που κρατούν κλειστές τις επιχειρήσεις και την πλειοψηφία των Αμερικανών στα σπίτια τους.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο 2.210 νέους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό στη και πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι  20.608 κι αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από κορωνοϊό παγκοσμίως.

Θετικά στον ιό πάνω από το 10% των μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt»

Πάνω από το 10% των 4.800 μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Theodore Roosevelt» έχει διαγνωσθεί θετικό στο νέο κορωνοϊό, όπως έκανε γνωστό εκπρόσωπος του αμερικανικού ναυτικού .
Σύμφωνα την ίδια πηγή, «το 92% του πληρώματος του αεροπλανοφόρου έχει εξετασθεί κι έχουν βρεθεί 550 θετικοί και 3.671 αρνητικοί» στον νέο κορωνοϊό.
Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, 3.696 από τα μέλη του πληρώματος έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία, ή στρατώνες στο νησί Γκουάμ στον Ειρηνικό, όπου έχει αγκυροβοληθεί το πλοίο αφότου ο προηγούμενος κυβερνήτης του Μπρετ Κρόζιερ σήμανε συναγερμό στην ηγεσία του Ναυτικού για να εκκενωθεί το αεροπλανοφόρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τη θέση του.
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ, καθώς η πανδημία του  κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα, που πέρασε πρώτη στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα θύματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε το Σάββατο 11/4 το σχετικό διάταγμα, που έρχεται 22 μέρες μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης.
Και οι 50 πολιτείες τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημειώνει το CNBC.
Αυτό επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να παραχωρεί πρόσβαση σε πολιτείες και περιοχές, που πλήττονται από την πανδημία σε ομοσπονδιακούς πόρους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι και υγειονομικοί δίνουν μάχη για βασικά είδη, όπως αναπνευστήρες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας καθώς τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
Οι ΗΠΑ πλέον είναι στην πρώτη θέση του μακάβριου καταλόγου, με την Ιταλία να ακολουθεί με 19.468 και την Ισπανία τρίτη με 16.606.
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναφέρονται γύρω στους 2.000 θανάτους καθημερινά στις ΗΠΑ.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Kuomo, κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών, των εισαγωγών στην εντατική και των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης