Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ λόγω της επέλασης του κορωνοϊού με 20.000 νεκρούς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ λόγω της επέλασης του κορωνοϊού με 20.000 νεκρούς
Υπεγράφη το διάταγμα για την κατάσταση ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ, καθώς η πανδημία του  κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα, που πέρασε πρώτη στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα θύματα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε το σχετικό διάταγμα, που έρχεται 22 μέρες μετά την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης. 
Και οι 50 πολιτείες τίθενται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημειώνει το CNBC.
Αυτό επιτρέπει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να παραχωρεί πρόσβαση σε πολιτείες και περιοχές, που πλήττονται από την πανδημία σε ομοσπονδιακούς πόρους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι και υγειονομικοί δίνουν μάχη για βασικά είδη, όπως αναπνευστήρες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας καθώς τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
Οι ΗΠΑ μετρούν ήδη  20.013 νεκρούς ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.
Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν  την Ιταλία σε αριθμό θυμάτων αν και η πανδημία έκανε την εμφάνιση της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού  πολύ αργότερα από την Ευρώπη και δη την Ιταλία.
Οι ΗΠΑ πλέον είναι στην πρώτη θέση του μακάβριου καταλόγου, με την Ιταλία να ακολουθεί με 19.468 και την Ισπανία τρίτη με 16.353. Όσον αφορά στα κρούσματα ανέρχονται σε τουλάχιστον 511.000
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναφέρονται γύρω στους 2.000 θανάτους καθημερινά στις ΗΠΑ.
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Kuomo, κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών, των εισαγωγών στην εντατική και των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να μειώνεται.
Ωστόσο μέσα στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 783 θάνατοι στην Πολιτεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 8.627.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης