Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ψυχρή υποδοχή για την πρόταση Gentiloni και Breton (Κομισιόν) για ευρωομόλογο

Ψυχρή υποδοχή για την πρόταση Gentiloni και Breton (Κομισιόν) για ευρωομόλογο
Aρνητικής ανταπόκρισης τυγχάνει η πρόταση των επιτρόπων της ΕΕ, Gentiloni και Breton, για ευρωομόλογο
Ψυχρής υποδοχής έτυχε η πρόταση των Ευρωπαίων επιτρόπων, αρμόδιων για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton και για την Οικονομία, Palo Gentiloni, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με άρθρο τους, που δημοσιεύτηκε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», οι επίτροποι της Γαλλίας και της Ιταλίας τονίζουν ότι για την Ευρώπη «δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος από αυτόν της ενότητας και της αλληλεγγύης» και ζητούν μία «άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των κρατών-μελών και της ΕΕ σε ό,τι αφορά την πολιτική διακυβέρνηση, την αποφασιστικότητα και τους πόρους».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Eric Mamer δήλωσε ότι η πρόεδρος της Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, προτιμά μια διαφορετική προσέγγιση.
Η επικεφαλής της Κομισιόν είχε προηγουμένως απορρίψει τα ομόλογα λόγω των κινδύνων για διόγκωση του χρέους που εγκυμονούν.
Αντίθετα πίεσε να χρησιμοποιηθεί ο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπόνηση ενός νέου «Σχεδίου Marshall για την Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης