Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύ πλήγμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες - Πρωτοφανής πτώση πωλήσεων στην Ευρώπη

Βαρύ πλήγμα στις αυτοκινητοβιομηχανίες - Πρωτοφανής πτώση πωλήσεων στην Ευρώπη
Στην Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 85%
Βαρύ είναι το πλήγμα που δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις πωλήσεις στην Ευρώπη να καταγράφουν πρωτοφανή πτώση τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας.
Ειδικότερα, ο όγκος των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, μειώθηκε κατά 44%, σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο.
Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, αυτή η εξέλιξη οφείλεται στα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να περιορισθεί η μετάδοση του θανατηφόρου ιού.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες που επλήγησαν από την πανδημία, οι πολίτες παραμένουν στο σπίτι, για να μειώσουν τη μετάδοσή του. Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον τρίτο μήνα της χρονιάς ανήλθαν στις 254.684 μονάδες.
Η επίδοση του περασμένου Μαρτίου ήταν τόσο χαμηλή που συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη επίδοση στις πωλήσεις που σημειώθηκε τον Μάρτιο του 1999.
Μεγάλη είναι η πτώση τον περασμένο μήνα και σε άλλες μεγάλες αγορές της Ευρώπης.
Οι πωλήσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη σε όγκο αγορά της Ευρώπης, υποχώρησαν κατά 38%, ενώ στη Γαλλία οι πωλήσεις έπεσαν κατά 72%, καθώς οι αντιπροσωπείες έκλεισαν τις πόρτες τους με εντολή της κυβέρνησης στα μέσα του μήνα.
Στην Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορωνοϊού, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 85%, καθώς η αγορά σταμάτησε για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
Η ζήτηση στην Ισπανία, η οποία επίσης χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία, υποχώρησε κατά 69%, λόγω των μέτρων της ισπανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης