Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez στη FAZ: Η ΕΕ χρειάζεται ένα «σχέδιο πολέμου» για τον κορωνοϊό και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών

Sanchez στη FAZ: Η ΕΕ χρειάζεται ένα «σχέδιο πολέμου» για τον κορωνοϊό και αλληλεγγύη μεταξύ των λαών
Η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει με αυστηρή αλληλεγγύη και χρειάζεται μεσοπρόθεσμα έναν νέο μηχανισμό αμοιβαιοποίησης των χρεών
Ένα "νέο σχέδιο Μάρσαλ" για την οικονομική στήριξη των Ευρωπαϊκών χωρών αντί αυτού της αυστηρής λιτότητας που εφαρμόστηκε το 2008, ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez .
Με άρθρο του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα της "Frankfurter Allgemeine Zeitung" ο Ισπανός πρωθυπουργός λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης (7/4) καλεί τους ευρωπαίους να δείξουν αλληλεγγύη.
"Προκειμένου να μην αποτύχει ως Ένωση στην αντιμετώπιση της πανδημία του κορωνοϊού, η Ευρώπη πρέπει τώρα να οργανώσει μια οικονομία (σε συνθήκες) πολέμου και να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν την αντίδραση (στις συνέπειες της πανδημίας), την ανασυγκρότηση και την οικονομική ανάκαμψή της, με μέτρα στήριξης του δανείων που παίρνουμε σε πολλές χώρες", τονίζει.
Ο Sanchez επιμένει στο άρθρο του στην ανάγκη υιοθέτησης ενός "νέου σχεδίου Mάρσαλ για την μετά την πανδημία ανασυγκρότηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) είναι μόνο ένα πρώτο βήμα και δεν πρέπει να συνδεθεί με όρους:
Η Ευρώπη θα πρέπει να ενεργήσει με αυστηρή αλληλεγγύη και χρειάζεται μεσοπρόθεσμα έναν νέο μηχανισμό κοινοτικοποίησης/ αμοιβαιοποίησης των χρεών.
Εάν ο ιός δεν σταματά στα σύνορα, τότε ούτε οι μηχανισμοί χρηματοδότησης πρέπει να το κάνουν αυτό.
Η Ευρώπη δεν πρέπει να αντιδράσει όπως στην χρηματοπιστωτική ή τραπεζική κρίση του 2008 με μια (αυστηρή) πολιτική λιτότητας.
Μέσω της αποφασιστικής δράσης και μέσω ακόμη πιο φιλόδοξων μέτρων, η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την ανασυγκρότηση μιας πολύ ισχυρότερης Ευρωπαϊκής Ένωσης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης