Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Renault επιβάλλει διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής απασχόληση στους υπαλλήλους της στη Γαλλία

Η Renault επιβάλλει διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής απασχόληση στους υπαλλήλους της στη Γαλλία
Η Renault αξιοποίησε το νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης Macron και έθεσε τους περισσότερους υπαλλήλους της σε διαθεσιμότητα
Σε καθεστώς διαθεσιμότητας και εκ περιτροπής απασχόλησης έθεσε το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων της η αυτοκινητοβιομηχανία Renault στο Παρίσι, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τη γαλλική κυβέρνηση έχουν μειώσει κατακόρυφα τη δραστηριότητα της αλυσίδας παραγωγής της εταιρείας.
Η Renault αναμένεται να αξιοποιήσει το νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση Macron για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σε αυτό το πλαίσιο, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευθεί να αποζημιώσει όλες τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή εκ περιτροπής εργασίας να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους.
«Έπειτα από δύο εβδομάδες διακοπής της βιομηχανικής και εμπορικής δραστηριότητας, είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν αναλόγως οι ώρες εργασίας των εργαζομένων» δήλωσε εκπρόσωπος της Renault.
Μόνο λίγοι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για να εξασφαλίσουν βασικές λειτουργίας όπως η ασφάλεια, η συντήρηση και η επικοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης