Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στους 7.340 οι νεκροί - Στα 85.195 τα κρούσματα, ξεπέρασε την Κίνα

Ισπανία: Στους 7.340 οι νεκροί - Στα 85.195 τα κρούσματα, ξεπέρασε την Κίνα
Άλλοι 47.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 5.200 στην εντατική
Στους 7.340 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ισπανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 812 νέοι θάνατοι.
Η Ισπανία, η οποία μετά την Ιταλία, καταγράφει παγκοσμίως το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, ξεπέρασε σήμερα Δευτέρα 30/3 την Κίνα και όσον αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα οποία ανέρχονται πλέον στα 85.195.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, ο αριθμός των θυμάτων είναι ελαφρά μειωμένος από τους 833 θανάτους που είχαν ανακοινωθεί χθες Κυριακή 29/3.
Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης, περίπου 17.000 άνθρωποι που νόσησαν, έχουν θεραπευτεί, ενώ άλλοι 47.000 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 5.200 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Ως αποτέλεσμα της διασποράς της νόσου η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Pedro Sanchez ανακοίνωσε τη διακοπή κάθε «μη αναγκαίας» οικονομικής δραστηριότητας για δύο εβδομάδες.
Ο Sanchez είπε ότι όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται σε τομείς όχι απολύτως αναγκαίους θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για το διάστημα αυτό, ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της Ιταλίας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέπει να καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες κάποια στιγμή αργότερα.
Το μέτρο θα ισχύσει από σήμερα 30 Μαρτίου μέχρι τις 9 Απριλίου.
Απολύτως αναγκαίοι τομείς θεωρούνται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγείας, της διατροφής και της ενέργειας.
Image
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης