Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικό ρεκόρ και στην Ισπανία: 838 θάνατοι και 6.594 κρούσματα σε μία μέρα, 6.528 οι νεκροί

Αρνητικό ρεκόρ και στην Ισπανία: 838 θάνατοι και 6.594 κρούσματα σε μία μέρα, 6.528 οι νεκροί
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 78.797 από 72.248
Ατελείωτο δράμα και στην Ισπανία λόγω επέλασης του κορωνοϊού.
Σε ένα 24ωρο απεβίωσαν 838 άνθρωποι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέλθει σε  6.528, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας.
Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ θανάτων στην  Ισπανία από τη στιγμή, που ξεκίνησε η πανδημία.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 78.797 από 72.248.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε το  Σάββατο (28/3/2020), ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες.
Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία.
Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.
Τα συνδικάτα καλωσόρισαν τα μέτρα και οι εργοδοτικές οργανώσεις CEOE και CEPYME δήλωσαν ότι, αν και θα συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, «θα έχουν έναν τεράστιο, άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η βιομηχανία».
Η επιβράδυνση «μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κρίση στην οικονομία η οποία μπορεί να καταστεί κοινωνική», προειδοποίησαν σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν.
Στη Μαδρίτη τα κελαηδίσματα των πουλιών κυριαρχούσαν αντί των συνηθισμένων θορύβων της κυκλοφορίας στους έρημους δρόμους της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, καθώς η αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες, σταματώντας λεωφορεία και αυτοκίνητα για να ελέγξει αν οι επιβάτες είχαν λόγο να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.
Σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη έχουν κλείσει από τις 14 Μαρτίου και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι περιορισμένο στο σπίτι καθώς η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει τη διάδοση του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης