Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η IATA κραυγάζει για βοήθεια, παρά τα 59 δισ. δολ. που πήρε από τις ΗΠΑ

Η IATA κραυγάζει για βοήθεια, παρά τα 59 δισ. δολ. που πήρε από τις ΗΠΑ
Η ραγδαία πτώση της ζήτησης έχει φέρει τον κλάδο των αερομεταφορών σε απόγνωση
Την άμεση επέμβαση των ισχυρότερων οικονομικά κρατών ζήτησε απεγνωσμένα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) την 26η Μαρτίου 2020, προκειμένου να αποτραπεί η καθίζηση του κλάδου προτού η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.
Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν κάνει ήδη ενέργειες για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις που προκάλεσε ο κορωνοϊός στον κλάδο των αερομεταφορών, ενώ ήδη οι ΗΠΑ έχουν εισφέρει 58 δισεκατομμύρια δολάρια για να τον ενισχύσουν.
Παρ’ όλα αυτά, με αφορμή τη σύνοδο του G-20, η IATA ζήτησε από τις κυβερνήσεις με ανοιχτή επιστολή να παράσχουν μεγαλύτερη οικονομική στήριξη.
«Η διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον πλανήτη και τα περιοριστικά μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις οδήγησαν στη ραγδαία πτώση της ζήτησης» γράφει ο διευθύνων σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac.
Υπογραμμίζοντας τη δυσκολία του κλάδου, η AirAsia, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ασία, έγινε η τελευταία αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε εκτεταμένες περικοπές στο χρονοδιάγραμμά της λόγω του κορωνοϊού.
«Πολλές αεροπορικές εταιρείες πληρώνουν περισσότερα σε επιστροφές από ό, τι έλαβαν σε έσοδα από κρατήσεις.
Ως αποτέλεσμα, τα ρευστά διαθέσιμα των αεροπορικών εταιρειών εξαντλούνται ταχέως» δήλωσε ο de Juniac, πρώην επικεφαλής της Air France-KLM.
«Ελπίζουμε ότι θα ληφθούν μέτρα που θα στηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες» δήλωσε ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών, Rod Sims.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης