Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αύξηση των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας αφορά την περίοδο πριν από την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η αύξηση των αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας αφορά την περίοδο πριν από την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το «άλμα» των αιτήσεων δεν σχετίζεται αυτή τη στιγμή με τη νέα κατάσταση
Στο γεγονός ότι η σημερινή ιστορική αύξηση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ δεν πρέπει να αποτελεί ένα αξιοσημείωτο στοιχείο, αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, διευκρινίζοντας ότι τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν από την ανακοίνωση του πακέτου στήριξης ύψους 2 τρισ. δολαρίων.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι το σημερινό «άλμα» στις αιτήσεις «δεν αποτελεί ένα οικονομικό στοιχείο στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε, καθώς σημειώθηκε την περίοδο πριν από τη διασφάλιση των μέτρων στήριξης».
«Απλά θεωρώ ότι αυτοί οι αριθμοί δεν είναι σχετικοί αυτή στιγμή, είτε αποδειχθούν μεγαλύτεροι ήταν μικρότεροι Μάλιστα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ εξέφρασε την ελπίδα του ότι μόλις εγκριθεί το πακέτο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν τη διαδικασία επαναπρόσληψης των εργαζομένων.
«Μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι επιχειρήσεις δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να μειώσουν το προσωπικό τους επειδή δεν είχαν χρήματα και δεν ήξεραν ότι θα έρθουν αυτά τα μέτρα προστασίας το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Mnuchin.βραψυπρόθεσμα», δήλωσε ο κ. Mnuchin σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να λαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση μέσα σε στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης