Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cuomo: Ανεπαρκή και γελοία τα μέτρα Trump για στήριξη της οικονομίας

Cuomo: Ανεπαρκή και γελοία τα μέτρα Trump για στήριξη της οικονομίας
Αν ο ιός μας είχε ήδη κοστίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, να είστε σίγουροι ότι το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο σε δισεκατομμύρια δολάρια όταν τελειώσουμε μαζί του, τόνισε σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης της πολιτείας τη Ν.Υόρκης
Δριμεία κριτική άσκησε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo του πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας που ψήφισε η Γερουσία, των 2 τρισεκ. δολαρίων, χαρακτηρίζοντας τα ως ανεπαρκή και γελοία.
Όπως τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις, με τα μέτρα αυτά πιστεύει η Γερουσία πως θα στηρίξει επιχειρήσεις, ιδιώτες και κυβερνήσεις των πολιτειών, ωστόσο το πακέτο που προορίζεται για την πολιτεία της Ν. Υόρκης είναι απλά ανεπαρκές και αστείο.
Η πόλη της Νέας Υόρκης, συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Cuomo, θα λάβει μόνο 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της, αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με το πακέτο που χρειάζεται.
«Μπορεί τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια να ακούγονται πολλά χρήματα, όμως ήδη το έλλειμμα εισοδημάτων θα είναι ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αν ο ιός μας είχε ήδη κοστίσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, να είστε σίγουροι ότι το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο σε δισεκατομμύρια δολάρια όταν τελειώσουμε μαζί του», τόνισε ο κυβερνήτης της πολιτείας τη Ν.Υόρκης.
Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ μετρούν ήδη 60.000 κρούσματα και 827 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο John Hopkins, με την Νέα Υόρκη να έχει παρουσιάσει τα 30.811 εξ αυτών και 285 θανάτους μέχρι στιγμής, δεκαπλάσια δηλαδή κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, αριθμός που την έχει καταστήσει επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ.
Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600.
Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.
Δεδομένης της έξαρσης η πόλη της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, στη μάχη της εναντίον του νέου κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Andrew Cuomo.
Ο Cuomo επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική άση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης