Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Αισιόδοξη η Pelosi (Δημοκρατικοί) - Πιθανή η συμφωνία για το πακέτο Trump τις επόμενες ώρες

HΠΑ: Αισιόδοξη η Pelosi (Δημοκρατικοί) - Πιθανή η συμφωνία για το πακέτο Trump τις επόμενες ώρες
Μιλώντας στο CNBC, η Pelosi έκανε λόγο για πραγματική αισιοδοξία εν αναμονή εξελίξεων τις επόμενες ώρες
Αισιόδοξη εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, για το ενδεχόμενο συμφωνίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών σχετικά με το πακέτο Trump για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, λόγω του κορωνοϊού.
Μιλώντας στο CNBC, η Pelosi έκανε λόγο για πραγματική αισιοδοξία εν αναμονή εξελίξεων τις επόμενες ώρες.
Η Pelosi έχει ασκήσει κριτική σε διάφορες πτυχές του πακέτου Trump, η οποία εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι το βάρος πέφτει στη διάσωση των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι στους εργαζόμενους.
Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρώ ανέφεραν νωρίτερα ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοι δεν κατάφεραν να επιτύχουν μια διμερή συμφωνία για τη σαρωτική νομοθεσία.
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στο Καπιτώλιο για περαιτέρω συνομιλίες την Τρίτη, μετά από μια ημέρα διαπραγματεύσεων που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα χωρίς συμφωνία.
Ούτε ο Mnuchin, ούτε ο Δημοκρατικός ηγέτης της Γερουσίας Chuck Schumer έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και οι δύο ήταν αισιόδοξοι.
Ο Μnuchin δήλωσε ότι μίλησε στον πρόεδρο τουλάχιστον δέκα φορές κατά τη διάρκεια της διαπραγματευτικής συνόδου του μαραθωνίου τη Δευτέρα.
Οι Δημοκρατικοί έχουν μπλοκάρει δύο φορές τις προσπάθειες, καθώς υποστηρίζουν ότι το πακέτο δεν παρέχει επαρκείς πόρους για τα κράτη και τα νοσοκομεία,επαρκή βοήθεια για τους άνεργους Αμερικανούς και δεν περιλαμβάνει επαρκή εποπτεία του ταμείου για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης