Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daimler: Θα χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις επενδύσεις μας εάν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η κρίση του κορωνοϊού

tags :
Daimler: Θα χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις επενδύσεις μας εάν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η κρίση του κορωνοϊού
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Kaellenius, τόνισε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές της
Τη θέση ότι η Daimler ίσως χρειαστεί να επενεξετάσει τις επενδύσεις της εάν συνεχιστεί η κρίση του κορωνοϊού, διατύπωσε σήμερα (23/3) ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ola Kaellenius, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Handelsblatt.
Ειδικότερα, ο CEO της Daimler τόνισε ότι η εταιρεία δε χρειάζεται κρατική βοήθεια και ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις επενδύσεις μας εάν συνεχιστεί η κρίση του COVID-19 για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Παράλληλα, ο κ. Kaellenius τόνισε ότι η βιομηχανία οχημάτων βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση πριν από την πανδημία, ενώ επεσήμανε ότι η Daimler «διαθέτει σταθερή ρευστότητα, γεγονός που εξασφαλίζει ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας» της εταιρείεας.
Ερωτηθείς για το εάν η Daimler θα βοηθήσει τους προμηθευτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της κατάστασης, ο κ. Kaellenius δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους προμηθευτές μας και τους συμβουλεύουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια περίπτωση στην οποία υπήρξε πρόβλημα ρευστότητας».
Όσον αφορά την παραγωγή οχημάτων, ο CEO της Daimler δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αναστείλει την παραγωγή της στην πολιτεία της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ, ενώ στον αντίποδα τέθηκε ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα, όπου η ζήτηση οχημάτων αναμένεται να καταγράψει ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης