Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να στηρίξουμε την οικονομία

Barclay (Βρετανία): Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να στηρίξουμε την οικονομία
Ο Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι πρετοιμασίες για το Brexit έχουν βοηθήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού
Τη θέση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να στηρίξει την εγχώρια οικονομία διατύπωσε σήμερα (18/3) ο υφυπουργός Οικονομικών, Stephen Barclay, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται από κοινού με την Τράπεζα της Αγγλίας προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Ειδικότερα, ο κ. Barclay τόνισε ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν τους εργαζόμενους στις θέσεις εργασίας τους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να στηρίξουμε την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Η κυβέρνηση εργάζεται μαζί με την Τράπεζα της Αγγλίας για την στήριξη της οικονομίας», τόνισε ο Βρετανός υφυπουργός, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «οι προετοιμασίες για το Brexit έχουν βοηθήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Επιχειρήσεων της χώρας, Alok Sharma, δήλωσε ότι «τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών ήταν ξεκάθαροι ως προς το ότι θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί», ενώ πρόσθεσε ότι τα δάνεια ύψους 330 δισ. στερλινών τα οποία ανακοινώθηκαν για τη στήριξη των επιχειρήσεων «θα είναι λειτουργικά από την επόμενη εβδομάδα».
«Επί του παρόντος, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία, αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο για τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά», υπογράμμισε ο κ. Sharma, ο οποίος πρόσθεσε ότι «οι νέοι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από τον COVID-19».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης