Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία λόγω κορωνοϊού

Deutsche Bank: Επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία λόγω κορωνοϊού
Tο μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Bank έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του τον τελευταίο μήνα λόγω της πανδημίας.
Σε δύο γκρουπ πρόκειται να χωρίσει τους εργαζομένους της η Deutsche Bank λόγω του κορωνοϊού, της πανδημίας που έχει μολύνει πάνω από 120.000 ανθρώπους.
Το ισχυρότερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στη Γερμανία και ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές στον κόσμο, η Deutsche Bank, προσπαθεί να εφαρμόσει διάφορα μέτρα για να αποτρέψει τον συνωστισμό στα κτίριά της, χωρίς να διακινδυνέψει την ομαλή λειτουργία της.
Τα μέτρα περί χωρισμού των εργαζομένων της έρχονται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι εργαζόμενοί της στα γραφεία της στη Φρανκφούρτη και στο Λονδίνο νόσησαν.
«Είχαμε αυξημένο αριθμό επιβεβαιωμένων λοιμώξεων στα κτίριά μας» ανέφερε εσωτερικό σημείωμα.
Το σημείωμα, επίσης, ανέφερε ότι η τράπεζα πρόκειται να κρατήσει τα υποκαταστήματά της ανοιχτά σε ολόκληρη τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα, ενώ τα γραφεία στην Ιταλία έχουν κλείσει.
Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Christian Sewing, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» την Κυριακή ότι η Deutsche Bank έχει πολύ πιο σταθερή κεφαλαιακή βάση από ό, τι πριν από μια δεκαετία.
Πάντως, το μετοχικό κεφάλαιο της Deutsche Bank έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του τον τελευταίο μήνα λόγω κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης