Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johns Hopkins: Πάνω από 500 χιλ. τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Μην πιστεύετε τα νούμερα

Johns Hopkins: Πάνω από 500 χιλ. τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ – Μην πιστεύετε τα νούμερα
«Μην πιστεύετε τους αριθμούς ακόμα και στην ιστοσελίδα μας Johns Hopkins, ότι 1.600 Αμερικανοί έχουν τον ιό» λέει το Πανεπιστήμιο.
Δεν ισχύουν τα επίσημα στοιχεία που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, πάνω από 500.000 Αμερικανοί έχουν νοσήσει από την πανδημία, υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 1.600 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ενώ η χώρα μετρά και 41 θανάτους.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Johns Hopkins, oι 1.600 Αμερικανοί που φαίνεται ότι έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό είναι αυτοί που απλώς προσήλθαν για διάγνωση.
Για κάθε άτομο που προσήλθε προς εξέταση αντιστοιχούν 25 με 50 πολίτες οι οποίοι δεν έχουν πάει να εξεταστούν, προσθέτουν. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου έχουν πραγματοποιηθεί 13.624 εξετάσεις για το COVID-19 στις ΗΠΑ.
O λόγος για τον οποίο δεν έχουν πραγματοποιηθεί όσοι έλεγχει θα έπρεπε είναι ότι δεν επαρκεί ο αριθμός των διαγνωστικών κέντρων.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100.000 δοκιμές, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ελέγξει περίπου 25.000 άτομα.
O CDC έχει παραδεχτεί λάθη στην ανάπτυξη διαγνωστικών τεστ και κέντρων.
Ωστόσο, ο τρόπος αντιμετώπισης του κορωνοϊού δεν αλλάζει.
«Αν βρίσκαμε θετικούς στον κορωνοϊό, θα σας δίναμε, σε κάθε περίπτωση, θεραπευτική αγωγή που προσιδιάζει σε αναπνευστική νόσο» λένε οι επιστήμονες του Jonhs Hopkins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης