Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπλώνεται και στην Αφρική ο κορωνοϊός – Κρούσματα σε Γκάνα, Γκαμπόν

tags :
Εξαπλώνεται και στην Αφρική ο κορωνοϊός – Κρούσματα σε Γκάνα, Γκαμπόν
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Αίγυπτο, Αλγερία και Νότια Αφρική
Στην Αφρική εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού καθώς καταγράφονται διαρκώς νέα κρούσματα.
Τα δύο πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Γκάνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που επέστρεψαν αντιστοίχως από τη Νορβηγία και την Τουρκία.
Βάσει της ανακοίνωσης, και τα δύο κρούσματα βρίσκονται «σε σταθερή κατάσταση» , έχουν τεθεί σε «απομόνωση» και όλα είναι «υπό έλεγχο».
Παράλληλα επισημαίνεται πως είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία εντοπισμού των επαφών τους.
Σημειώνεται πως το πρώτο κρούσμα από τον κορωνοϊό ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη 12/3 από την Γκαμπόν.
Πρόκειται για υπήκοο της χώρας που επέστρεψε από τη Γαλλία.
«Η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται προοδευτικά», ενώ «ο εντοπισμός των επαφών του βρίσκεται σε εξέλιξη» ανέφεραν οι Αρχές της χώρας.
Η Γκαμπόν και η Γκάνα έγιναν κατά σειρά η ένατη και η δέκατη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής όπου ανακοινώθηκε πως επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2.
Κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 καταμετρώνται πλέον σε πολλά από τα κράτη της δυτικής Αφρικής: ειδικά στη Νιγηρία, στη Σενεγάλη, στο Τόγκο, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στην Μπουρκίνα Φάσο.
Ο πρόεδρος της Γκάνας παρουσίασε την Τετάρτη το σχέδιο της κυβέρνησής του, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία.
Προβλέπεται κυρίως η απόκτηση υγειονομικού «εξοπλισμού», η «προετοιμασία των υποδομών» και «η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».
Απαγορεύθηκε σε όλους τους γκανέζους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέχρι νεοτέρας.
Σημειώνεται πως τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Αίγυπτο (67 κρούσματα, 1 θάνατος), στη Αλγερία (24 κρούσματα και 1 θάνατος) και στη Νότια Αφρική (17 κρούσματα).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης