Τελευταία Νέα
Διεθνή

Li Keqiang (Κίνα): Δε μπορούμε να υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία - Η απασχόληση παραμένει σταθερή

Li Keqiang (Κίνα): Δε μπορούμε να υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία - Η απασχόληση παραμένει σταθερή
Ο πρωθυπουργός της Κίνας τόνσιε ότι οι διακυμάνσεις στην ανάπτυξης της οικονομίας δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές
Στο γεγονός ότι ο αντίκτυπος από την έξαρση του κορωνοϊού στην κινεζική οικονομία δε μπορεί να υποτιμηθεί, αναφέρθηκε σήμερα (12/3) ο πρωθυπουργός της χώρας, Li Keqiang, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Li δήλωσε ότι «ο αρνητικός αντίκτυπος από τον νέο κορωνοϊό στην εθνική οικονομία δε μπορεί να υποτιμηθεί», διευκρινίζοντας ότι «δεν πρέπει να μειώσουμε τις προσπάθειες για να σταθεροποιήσουμε την απασχόληση».
«Οι οριακές διακυμάνσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές εφόσον η απασχόληση παραμένει σταθερή», τόνισε ο πρωθυπουργός της Κίνας, ενώ πρόσθεσε ότι «η σταθερότητα της απασχόλησης είναι περισσότερο σημαντική για την κυβέρνηση από μία μέτρια μεταβλητότητα στην ανάπτυξη της χώρας».
Παράλληλα, ο κ. Li υπογράμμισε ότι η Κίνα θα εργαστεί για να περιορίσει την αρνητική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ξένων επενδύσεων και να διατηρήσει τη σταθερή πρόοδο που έχει σημειωθεί στο εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις.
«Η διατήρηση της σταθερότητας στο εξωτερικό εμπόριο και τις ξένες επενδύσεις είναι ζωτικής σημασίας καθώς η κινεζική οικονομία έιναι βαθιά ενσωματωμένη στην παγκόσμια οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Li, τονίζοντας ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε στοχοθετημένες πολιτικές για να σταματήσουμε την πτώση του εξωτερικού εμπορίου και των ξένων επενδύσεων και να αποφύγουμε τη ζημία στην ευρύτερη οικονομία».
Όσον αφορά την Έκθεση Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας, η οποία είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 15 Απριλίου έως 5 Μαΐου στην πόλη Κουανγκτσόου, ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δε θα αναβληθεί και ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως έχει προγραμματιστεί.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας έδειξαν «βουτιά» των εξαγωγών για το πρώτο δίμηνο του 2020 κατά -17,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές για το ίδιο διάστημα υποχώρησαν κατά -4%.
«Όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως μεγέθους ή τύπου ιδιοκτησίας, θα επωφεληθούν από τις πρόσφατες πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί να μετριάσουν τις δυσκολίες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης