Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι για το καλό όλων - Μαζική θεραπεία σοκ για την οικονομία

tags :
Conte: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό είναι για το καλό όλων - Μαζική θεραπεία σοκ για την οικονομία
Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για να εξέλθουμε από αυτήν την κρίση είπε ο Conte
Τη θέση ότι τα εκτεταμένα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή στη βόρεια Ιταλία για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού είναι για το καλό όλων διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Ιταλία θα αυξήσει περαιτέρω τις δαπάνες στο πλαίσιο μιας «μαζικής θεραπείας σοκ» για να αντισταθμίσει τον οικονομικό αντίκτυπο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.
«Δεν θα σταματήσουμε εδώ.
Θα χρησιμοποιήσουμε μια μαζική θεραπεία σοκ.
Για να εξέλθουμε απ' αυτή την κατάσταση επείγουσας ανάγκης, θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους ανθρώπινους και τους οικονομικούς πόρους» είπε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Conte, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «πλήρως» την ευελιξία που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες.
Παράλληλα, ο Conte, αναφερόμενος στα έκτακτα μέτρα που θέτει σε καραντίνα τη βόρεια Ιταλία, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα του θα βγει όρθια από αυτήν την κρίση.
«Θα ακολουθήσουμε τους κανόνες και η Ιταλία θα σηκωθεί και πάλι» είπε ο Conte, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής των περιφερειακών εκλογών.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα ύψους περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του κορωνοϊού, εξέλιξη που αυξάνει τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ από τον τωρινό στόχο του 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης