Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Θέμα χρόνου και άλλες χώρες της ΕΕ να λάβουν επιθετικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως η Ιταλία

Kurz (Αυστρία): Θέμα χρόνου και άλλες χώρες της ΕΕ να λάβουν επιθετικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως η Ιταλία
Το ερώτημα αποφασιστικής σημασίας είναι το πότε θα το πράξουμε υποστήριξε ο καγκελάριος της Αυστρίας
Τη θέση ότι είναι θέμα χρόνου η υιοθέτηση επιθετικών μέτρων όπως αυτά που έλαβε η Ιταλία, και από άλλες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού διατύπωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Όπως είπε ο Kurz, η Αυστρία «ασφαλώς» θα μπορούσε να κλείσει βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια και να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις μεγάλων αριθμών ανθρώπων εάν χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τους ηγέτες άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
«Θα είναι σημαντικό να αποφασίσουμε ποια μέτρα θα ληφθούν πότε.
Μπορείς να κλείσεις τα σχολεία για μία ή δύο εβδομάδες — αυτό ήταν απαραίτητο επειγόντως στην Ιταλία.
Θα γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το ερώτημα αποφασιστικής σημασίας είναι πότε θα το πράξουμε.
Το δίλημμα είναι πώς θα αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας, που θα μπορούσε να παραλύσει τα δημόσια συστήματα υγείας ακόμα κι αν δεν κάνει πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά.
Πρέπει να εξετάσεις προσεκτικά πότε θα υιοθετήσεις αυτά τα μέτρα, διότι μια εθνική οικονομία δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό για πολύ μεγάλη περίοδο» υποστήριξε ο Kurz.
Μάλιστα ο Kurz εκτίμησε ότι η επιδημία θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξη της αυστριακής οικονομίας, που προβλεπόταν να κυμανθεί από το 1,2% ως το 1,7% του ΑΕΠ φέτος χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Όπως είπε, οι «αιφνίδιοι» έλεγχοι στα σύνορα της χώρας με την Ιταλία θα συμβάλλουν στον εντοπισμό κρουσμάτων και θα μειώσουν τις ροές ταξιδιωτών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εξάπλωσης του SARS-CoV-2.
Την περασμένη εβδομάδα, η Αυστρία ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται προσωρινά οι πτήσεις προς και από τη βόρεια Ιταλία και άλλες περιοχές και χώρες που πλήττονται, όπως το Ιράν και η Νότια Κορέα.
Οι Αυστριακές Αερογραμμές έχουν αναστείλει τις πτήσεις προς και από την Κίνα έως τουλάχιστον την 24η Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης