Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kορωνοϊός: Δυο ακόμη νεκροί στη Γαλλία - Το πρώτο κρούσμα στη Μάλτα – Κατέληξε πρώην επιβάτης του Diamond Princess

Kορωνοϊός: Δυο ακόμη νεκροί στη Γαλλία -  Το πρώτο κρούσμα στη Μάλτα – Κατέληξε πρώην επιβάτης του Diamond Princess
Το πρώτο κρούσμα στη Μάλτα
Aκόμη δύο άνθρωποι πέθαναν από τον covid-19 στη Γαλλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 11.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας, το ένα θύμα προέρχεται από τη βόρεια Γαλλία και το άλλο από την Νορμανδία.
Σημειώνεται ότι στη Γαλλία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ανέρχονται σε 716, ενώ αυκήθηκαν κατά 103 μέσα σε μία ημέρα.

Κατέληξε  πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess

Κατέληξε ένας πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, ο οποίος είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε ο ιαπωνικός δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός NHK.
Συνολικά ο αριθμός των νεκρών που επέβαιναν στο πλοίο φτάνουν τους 7.
Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 3.711 επιβάτες από 56 χώρες, οι οποίοι μπήκαν για 14 ημέρες σε καραντίνα έξω από το λιμάνι της Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.
Στη συνέχεια εκκενώθηκε σταδιακά το κρουαζιερόπλοιο και οι επιβάτες του επαναπατρίστηκαν.

Ιράν: 145 οι νεκροί, 5.823 τα κρούσματα – Νεκρός και ένας βουλευτής

Σε 145 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον covid-19 στο Ιράν, αριθμός που μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκε κατά 21 άτομα, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.
Τα κρούσματα αυξήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο κατά 1.076 και ανέρχονται πια σε 5.823.
Επιπλέον, ένας Ιρανός βουλευτής πέθανε από τον covid-19, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Πρόκειται για τον Φατεμέχ Ραχμπάρ, έναν συντηρητικό βουλευτή από την Τεχεράνη, σύμφωνα με όσα  μετέδωσε το πρακτορείο, χωρίς να διευκρινίσει αν περιλαμβάνεται στον επίσημο απολογισμό των 124 νεκρών που έδωσε την Παρασκευή 6/3 στη δημοσιότητα η χώρα.
Στο Ιράν είχαν καταγραφεί 4.747 κρούσματα του ιού μέχρι την Παρασκευή 6/3.

Γεωργία: Θετικός στον ιό γιος ανώτερου  αξιωματούχου

Ένας γιος ανώτερου αξιωματούχου Υγείας στην Γεωργία δήλωσε το Σάββατο 7/3  ότι μολύνθηκε με τον νέο κορωνοϊό, καθώς ήρθε σε επαφή με άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία.
Ο Nikoloz Gamkrelidze, γιός του Amiran Gamkrelidze, του επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου των Ασθενειών της Γεωργίας, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.
Ο πατέρας του ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 12 κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 συνδέονται με την Ιταλία και τα 2 με το Ιράν.
Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα στη Γεωργία, μιας χώρας με πληθυσμό 3,7 εκατ. κατοίκους, καταγράφηκε στο τέλος Φεβρουαρίου.

Ρωσία: Τέσσερα νέα κρούσματα

Τέσσερα νέα κρούσματα του ιού ανακοινώθηκαν στη Ρωσία, εκ των οποίων τρία στην πόλη Λίπετσκ και ένα στην Αγία Πετρούπολη.
Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο 7/3 το Κέντρο Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, τα άτομα επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία.
Όλοι οι ασθενείς έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους έχουν τεθεί υπό ιατρική επίβλεψη.
Πάντως, τα κρούσματα στη Ρωσία ανέρχονται πλέον σε 14, εκ των οποίων δύο είναι Κινέζοι, 11 Ρώσοι που επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία και ένας Ιταλός.

Μάλτα: Πρώτο κρούσμα

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού καταγράφηκε στη Μάλτα.
Πρόκειται για μια 12χρονη Ιταλίδα, μόνιμη κάτοικο της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.
Το κορίτσι υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε θετικό στον ιό, ενώ λαμβάνει θεραπεία στη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων του κρατικού νοσοκομείου.
 
Γερμανία: Σε 684 τα κρούσματα

Σε 684 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Robet Koch, έχοντας αυξηθεί κατά 45 από το απόγευμα της Παρασκευής 6/3.
Τα κρούσματα συγκεντρώνονται στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας με 346 να έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και πάνω από 100 στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας και στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης