Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα σύνορα για να αποτρέψουμε νέα μεταναστευτική κρίση

Kurz (Αυστρία): Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα σύνορα για να αποτρέψουμε νέα μεταναστευτική κρίση
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εταίρους μας στην ΕΕ καθώς δεν πρέπει να επαναληφθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε το 2015
Αποφασισμένος να αποτρέψει την εμφάνιση μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης παρόμοια με αυτήν του 2015, δηλώνει ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz υποστηρίζοντας ότι "θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορα της Αυστρίας προς τα Βαλκάνια για να αποτρέψει στους χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, και να φτάσουν στην Ευρώπη".
"Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους εταίρους μας στην ΕΕ και κατά μήκος της μεταναστευτικής διαδρομής στα δυτικά Βαλκάνια.
Σε περίπτωση που η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ δεν θα επιτύχει, τότε η Αυστρία θα προστατεύσει τα σύνορά της ", δήλωσε ο Kurz, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγάλους επικριτές της μεταναστευτικής πολιτικής Erdogan και της παράνομης μετανάστευσης.
Να σημειωθεί ότι ο Kurz είχε ασκήσει έντονη κριτική στην Τουρκία για το μεταναστευτικό και το 2016 ως υπουργός Εξωτερικών όταν η Αυστρία ήταν ανάμεσα στις χώρες που έκλισε τα σύνορα της στις μεταναστευτικές ορδές μέσο των Βαλκανικών χωρών.
"Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους εταίρους μας στην ΕΕ καθώς δεν πρέπει να επαναληφθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε το 2015. Στόχος μας πρέπει να είναι η σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η παύση των παράνομων μεταναστών και η αποφυλάκιση τους", δήλωσε ο Kurz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης