Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αυστηροποιεί το πλαίσιο συμμετοχής ξένων επενδυτών σε ιαπωνικές εταιρείες

Ιαπωνία: Αυστηροποιεί το πλαίσιο συμμετοχής ξένων επενδυτών σε ιαπωνικές εταιρείες
Οι 12 κλάδοι της οικονομίας που θα υπόκεινται σε αυστηρότερους ελέγχους συμμετοχής, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τους τομείς άμυνας, πυρηνικής ενέργειας, αεροδιαστημικής, ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και των εταιρειών κοινής ωφέλειας
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προκειται να ανακοινώσει 12 τομείς της οικονομίας στους οποίους οι ξένοι επενδυτές, θα υπόκεινται σε εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να αποκτήσουν ποσοστό άνω του 1% σε ιαπωνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους τομείς.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei στο φύλλο της Παρασκευής 21/2, οι 12 κλάδοι της οικονομίας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τους τομείς της άμυνας, της πυρηνικής ενέργειας, της αεροδιαστημικής, των εταιρειών κοινής ωφέλειας, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.
Περί τις 400 με 500 εισηγμένες ιαπωνικές εταιρείες εμπίπτουν στα κριτήρια της νέας νομοθεσίας, με την κυβέρνηση να αναμένεται να ανακοινώσει τη σχετική λίστα τον Απρίλιο.
Ήδη η κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε έχει περάσει από το κοινοβούλιο νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο "σκληραίνουν" οι όροι για τις ξένες επενδύσεις που συνδέονται με τομείς που άπτονται της εθνικής ασφάλειας, σε μια κίνηση που δείχνει φόβους για πιθανή πρόσβαση της Κίνας σε απόρρητες μορφές τεχνολογίας.
Ανάλογα μέτρα έχουν λάβει οι ΗΠΑ, αλλά και η ΕΕ τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε ό,τι αφορά τομείς που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης