Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πυρά» Blankfein και Mnuchin κατά Sanders: Θα καταστρέψει την αμερικανική οικονομία

«Πυρά» Blankfein και Mnuchin κατά Sanders: Θα καταστρέψει την αμερικανική οικονομία
Το αμερικανικό οικονομικό κατεστημένο δεν «βλέπει» με καλό μάτι τις «σοσιαλιστικές» ιδέες του Bernie Sanders
Τα πυρά τους κατά του Bernie Sanders έστρεψαν ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs Loyd Blankfein και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
Όπως υποστήριξαν, σύμφωνα με το Reuters, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών θα καταστρέψει την αμερικανική οικονομία, στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Blankfein ήταν πρόεδρος της τράπεζας Goldman Sachs στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης έκανε μία επικριτική ανάρτηση στο Twitter για τον Sanders, καθώς ο Αμερικανός γερουσιαστής από το Βερμόντ κατέλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό κύκλου του Νιου Χάμσαϊρ, το βράδυ της Τρίτης.
«Ο Sanders είναι τόσο πολωτικός, όσο ο Trump και θα καταστρέψει την οικονομία μας, ενώ δεν νοιάζεται για τον στρατό μας», έγραψε ο Blankfein, παρατηρώντας ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Sanders.
Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τις δηλώσεις του Blankfein, αναφορικά με την τοποθέτηση ότι ο πρόεδρος Sanders θα «καταστρέψει» την οικονομία, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Steven Mnuchin σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση που έδωσε χθες στο Κογκρέσο, δήλωσε, «Νομίζω ότι ο Blankfein δεν θα μπορούσε να είναι σωστότερος σε αυτό».
Η ατζέντα του «δημοκρατικού σοσιαλιστή» από το Βέρμοντ, Bernie Sanders, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Medicare for All, το οποίο προβλέπει υγειονομική κάλυψη για όλους τους πολίτες, τη θέσπιση φόρου μεγάλων επενδύσεων, την κατάργηση των φοιτητικών δανείων, την εγγυημένη εργασία, την κατάργηση των διδάκτρων στα αμερικανικά πανεπιστήμια, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι έαν εφαρμοστεί το πρόγραμμα Sanders, το έλλειμμα και το χρέος θα εκτοξευθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης