Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ «εξόντωσαν» τον Qasem al Raymi, ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο

Οι ΗΠΑ «εξόντωσαν» τον Qasem al Raymi, ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο al Raymi εντάχθηκε στην αλ Κάιντα τη δεκαετία του 1990
Την εξόντωση του  Qasem al Raymi, που θεωρείτο αρχηγός της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στη Υεμένη, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
«Κατά διαταγή του προέδρου Donald Trump, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Υεμένη και κατάφεραν να εξοντώσουν τον Qasem al Raymi, έναν από τους ιδρυτές και αρχηγό της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανέφερε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Υπό τη διοίκηση του al Raymi η τρομοκρατική οργάνωση AKAX διέπραξε «φρικτές ωμότητες εναντίον αμάχων στην Υεμένη και προσπάθησε να εξαπολύσει και να εμπνεύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυνάμεών μας», πρόσθετε η ανακοίνωση.
Ο θάνατός του «αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την ΑΚΑΧ και το παγκόσμιο κίνημα της αλ Κάιντα και αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην εξάλειψη των απειλών που θέτουν οι ομάδες αυτές για την εθνική μας ασφάλεια», τόνισε ο Λευκός Οίκος.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ο al Raymi εντάχθηκε στην αλ Κάιντα τη δεκαετία του 1990, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο Αφγανιστάν για τον Osama bin Laden.
Η ΑΚΑΧ έχει επωφεληθεί από την αποδυνάμωση της κυβέρνησης της Υεμένης για να ενισχύσει την παρουσία της στο νότιο και το νοτιοανατολικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης