Τελευταία Νέα
Διεθνή

Southwest Airlines: Θα χορηγήσει bonus 700 εκατ. δολαρίων στο προσωπικό - Πάνω από 1,5 δισεκ. δολάρια μοίρασε η Delta

Southwest Airlines: Θα χορηγήσει bonus 700 εκατ. δολαρίων στο προσωπικό - Πάνω από 1,5 δισεκ. δολάρια μοίρασε η Delta
Τα 667 εκατ. δολάρια ως bonus που θα μοιράσει η Southwest Airlines στους 60.000 εργαζομένους της, ισοδυναμεί με μια αύξηση 12,2% του ετήσιου μισθού τους, ή με αμοιβή 6 εβδομάδων εργασίας
Μπορεί να ήταν μια δύσκολη χρονιά το 2019 για την αμερικανική αεροπορική εταιρία Southwest Airlines, αλλά κατάφερε να αποκομίσει κέρδος και ως ανταμοιβή θα μοιράσει 667 εκατ. δολάρια ως bonus στους 60.000 εργαζομένους της, όπως αναφέρει το CNN.
Πρακτικά αυτό σημαίνει μια αύξηση 12,2% του ετήσιου μισθού τους, που ισοδυναμεί με την συνολική αμοιβή 6 εβδομάδων εργασίας.
Δεν παραλείπει ωστόσο και τους συνταξιούχους της, οι οποίοι και αυτοί θα δουν μια ανοδική διαφορά στους λογαριασμούς τους λόγω της έκτακτης εισφοράς.
"Οι υπάλληλοί μας απέδωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα παρά το δύσκολο έτος και είναι ευχάριστο να ανταμείψουμε τους ανθρώπους μας για όλα αυτά που συμβάλλουν στη συνεχή επιτυχία μας", δήλωσε ο CEO της Southwest Airlines Gary Kelly.
Τα κέρδη της Southwest μειώθηκαν κατά 6,7% πέρυσι, κυρίως από τη γείωση του Boeing 737 Max και αρκετές ομοσπονδιακές έρευνες. Αλλά αυτή η ζημιά όπως υποστηρίζει δεν πρέπει να μετακυλιστεί στους υπαλλήλους της.
Περί τα 125 εκατομμύρια δολάρια του μπόνους προέρχονται από την αποζημίωση που έδωσε η Boeing στην αεροπορική εταιρεία.
Οι δύο εταιρίες κατέληξαν σε εμπιστευτική συμφωνία το Δεκέμβριο για τη γείωση.
Το σχέδιο κατανομής κερδών της Southwest έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και 46 χρόνια.
Ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εφάρμοσε αυτό το είδος μπόνους και έδωσε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια στους υπαλλήλους της.
Ωστόσο φέτος το μπόνους της ήταν  μικρότερο από αυτό της Delta Air Lines (DAL) η οποία πλήρωσε τους 90.000 υπαλλήλους της με ρεκόρ 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επιδόματα επιμερισμού κέρδους, που αντιστοιχούσαν σε πρόσθετη αμοιβή δύο μηνών. Ήταν η έκτη συνεχής χρονιά που η εταιρεία έχει καταβάλει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στους εργαζομένους, δήλωσε εκπρόσωπος της Delta.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης