Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -1,6% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -1,6% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +1,3%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση υποχώρησαν κατά -1,6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,6% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -1,1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,3% έναντι ετήσιας ανόδου +2,3% τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,3%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -1,3% ενώ αντίθετα καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,9% σε ετήσια βάση.
Για το σύνολο του 2019, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +2,2% σε σχέση με το 2018 στην Ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη άνοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας της Ευρωζώνης που κατέγραψε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση ήταν αυτός των μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο -1,6% ενώ αντίστοιχη πτώση για τον τομέα τροφίμων, ποτών, καπνού και καυσίμων διαμορφώθηκε στο -1,4%.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι λιανικές πωλήσεις μη εδώδιμών προϊόντων υποχώρησαν κατά -1,6%, οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,3%, ενώ οι πωλήσεις καυσίμων υποχώρησαν κατά -0,9%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Γερμανία (-3,3%) και τη Σλοβενία (-2,8%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στην Ιρλανδία (+2,7%) και τη Μάλτα (+1,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης