Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2020 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτη PMI

tags :
Κίνα: Σε χαμηλά τριών μηνών υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2020 - Στις 51,8 μονάδες ο δείκτη PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI κατέγραψε πτώση στις 51,9 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51,8 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα διαμορφωθεί στις 52 μονάδες.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες αυξήθηκε με βραδύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα ο υποδείκτης νέων παραγγελιών από το εξωτερικό κατέγραψε επιτάχυνση.
Παράλληλα, ο υποδείκτης αισιοδοξίας των επιχείρησεων για το 2020 σκαρφάλωσε σε υψηλά 16 μηνών, δεχόμενος ώθηση από την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, στον οποίο περιλαμβάνεται και ο μεταποιητικός κλάδος, σημειώθηκε επιβράδυνση στις 51,9 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2019.
«Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας δεν ήταν αρκετά ισχυρή, λόγω της περιορισμένης βελτίωσης στη ζήτηση, και ορισμένες εταιρείες δεν αναπλήρωσαν τα αποθέμετα», δήλωσε ο διευθυντής Μακροοικονομικών Αναλύσεων του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες ώστε να περιορίσουν τις διαταραχές που έχει προκαλέσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού».
Σημειώνεται ότι ο επίσημος δείκτης PMI της κυβέρνησης που αφορά τους κλάδους υπηρεσιών και κατασκευών διαμορφώθηκε στις 54,1 μονάδες, έναντι 53,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης