Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κορωνοϊός θα επιβραδύνει την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G από την Κίνα

tags :
Ο κορωνοϊός θα επιβραδύνει την ανάπτυξη τεχνολογίας 5G από την Κίνα
H ανάπτυξη του δικτύου 5G έχει υπάρξει αγκάθι στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας, η κινεζική πρωτοπόρος Huawei είναι κόκκινο πανί για τον Αμερικανό πρόεδρο Trump, ο οποίος έχει παραδεχθεί πως, ο αγώνας για την τεχνολογία 5G ξεκίνησε και η Αμερική πρέπει να τον κερδίσει
Η επιδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη των δικτύων 5G από την Κίνα, προειδοποίησαν Κινέζοι αναλυτές, αποδυναμώνοντας ενδεχομένως την πρόοδο μιας εθνικής προτεραιότητας του Προέδρου Xi Jinping, όπως αναφέρει το CNBC.
Η τεχνολογία 5G αναφέρεται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς, που μπορούν να προσφέρουν μεταφορά δεδομένων σε απίστευτες ταχύτητες, έχοντας τη δυνατότητα υποστήριξης κι άλλων τεχνολογιών, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.
Θεωρείται κρίσιμο κομμάτι των υποδομών και θα μπορούσε να υποστηρίξει ακόμη και εκτινάξει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη.
Τον Νοέμβριο, η Κίνα ξεκίνησε τα δίκτυα 5G πολύ πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ως εθνική προτεραιότητα καθώς θέλει να περάσει εξελίξει τη βασική τεχνολογία υπολογιστών από το λογισμικό σε ημιαγωγούς.
Ωστόσο, με την εκδήλωση του νέου κορωνοϊού, η ανάπτυξη του δικτύου, θα μπορούσε να καθυστερήσει, σύμφωνα με αναλυτές της κινεζικής εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Renaissance, κυρίως στον κομμάτι της προόδου των εγκαταστάσεων σταθμών βάσης 5G σε πολλές πόλεις της Κίνας.
Από πλευράς του ο Vinod Nair, ανώτερος συνεργάτης της Delta Partners επενδυτικής εταιρείας, εξειδικευμένης στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας, δήλωσε ότι η παραγωγή εξοπλισμού θα πληγεί λιγότερο από όσο ο τομέας εγκατάστασης υποδομών λόγω της απαγόρευσης κίνησης, προκειμένου να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού.
«Ο κορωνοϊός επιδρά στην αλυσίδα εφοδιασμού και επηρεάζει ειδικά τις υπηρεσίες υψηλής έντασης εργασίας, όπως η ανάπτυξη δικτύων», δήλωσε ο Nair στο CNBC.

Το δίκτυα 5G έχει πολιτικοποιηθεί ως θέμα στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας και έχει τεθεί πολύ ψηλά στην ατζέντα.
Η Ουάσιγκτον προσπάθησε να αποκλείσει την κινεζική Huawei της Κίνας, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, απαγορεύοντάς της την είσοδο σε όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο.
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η Huawei αντιπροσωπεύει κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, επειδή τα εργαλεία της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς, ισχυρισμό, που η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί
Πέρυσι, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε ότι «ο αγώνας για την τεχνολογία 5G ξεκίνησε και η Αμερική πρέπει να τον κερδίσει».
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, όπως η Verizon και η AT & T, έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσουν τα δίκτυα 5G σε ολόκληρη τη χώρα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης