Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε πόλη της Σιβηρίας κρατούνται σε καραντίνα όσοι πολίτες επιστρέφουν Ρωσία, από Κίνα

Σε πόλη της Σιβηρίας κρατούνται σε καραντίνα όσοι πολίτες επιστρέφουν Ρωσία, από Κίνα
Η Ρωσία στηρίζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, όμως, οι Ρώσοι πολίτες, όπως και οι πολίτες άλλων χωρών που εισέρχονται στη Ρωσία από την Κίνα, θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε συνθήκες καραντίνας, στη Σιβηρία
Η Ρωσία στηρίζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού και υπολογίζει να υπάρξουν το ταχύτερο δυνατόν θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτόν, δήλωσε σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία διαθέτει μια πολύ καλή σχολή επιδημιολόγων, γεγονός που το αποδεικνύει το ρωσικό παρασκεύασμα για την καταπολέμηση του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα.
«Το ότι εμείς πρώτοι δημιουργήσαμε το σκεύασμα κατά του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, το οποίο αποδείχθηκε το πιο αποτελεσματικό, είναι αποτέλεσμα της δικής μας σχολής» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι πολίτες, όπως και οι πολίτες άλλων χωρών που απομακρύνονται από την Κίνα, θα εγκατασταθούν προσωρινά στην περιοχή της Τιουμέν, όπου θα παραμείνουν σε συνθήκες καραντίνας, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Tatyana Golikova.
«Ως τόπος διαμονής των δικών μας πολιτών, όπως και πολιτών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Ουκρανίας, στον οποίον θα βρίσκονται σε συνθήκες καραντίνας, έχει ορισθεί η περιοχή Τιουμέν ως η περιοχή που είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια τέτοια υποδοχή», δήλωσε η Golikova.
Η ίδια είπε επίσης, ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ο τελικός κατάλογος των Ρώσων πολιτών που θα απομακρυνθούν από την Κίνα.
Τα αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρουν μαζί με τους Ρώσους πολίτες και πολίτες της Ευρασιατικής Ένωσης και της Ουκρανίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης