Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ξένοι φορείς ή ασθενείς με κορωνοϊό θα απελαύνονται από τη Ρωσία

Οι ξένοι φορείς ή ασθενείς με κορωνοϊό θα απελαύνονται από τη Ρωσία
Αναστέλλει τις εισαγωγές από Κίνα η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της Ρωσίας, με σχεδόν 30.000 καταστήματα, λόγω κορωνοϊού
Οι ξένοι θα απελαύνονται από τη Ρωσία εάν βρεθούν θετικοί στα τεστ για κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin.
Σε δηλώσεις του στα πρακτορεία Tass και Interfax, ο M.Mishustin έχει ήδη υπογράψει το εθνικό σχέδιο για την πρόληψη της εξάπλωσης της λοίμωξης στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων προβλέπει την απέλαση αλλοδαπών, εάν διαγνωστούν με τη νόσο του κορωνοϊού και την εφαρμογή ειδικών περιορισμών σε όσους βρεθούν ως φορείς ή υπάρχουν υπόνοιες, όπως η απομόνωση και η καραντίνα, ανέφερε ο πρωθυπουργός στα πρακτορεία ειδήσεων.
Διευκρίνισε επίσης ο Ρώσος πρωθυπουργός, πως η Ρωσία διαθέτει «όλα τα απαραίτητα φάρμακα, για την προστασία και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV», τον οποίο  κατέταξε στον κατάλογο των ασθενειών που αποτελούν απειλή για τους πολίτες, μαζί με ακόμη 15 ακόμη ασθένειες μεταξύ των οποίων HIV (ή AIDS), ελονοσία, φυματίωση, πανώλη της Σιβηρίας, χολέρα και πανώλη», ανέφερε το Tass.
Εν τω μεταξύ, η ρωσική αλυσίδα λιανικής Magnit σταμάτησε τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Κίνα λόγω του κορωνοϊού.
Η δεύτερη μεγαλύτερα αλυσίδα λιανικής της Ρωσίας Magnit ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από την Κίνα λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και των περιπλοκών που δημιουργούνται στην αποθήκευση των προϊόντων αυτών.
Από τις αρχές του έτους η αλυσίδα Magnit άρχισε να εισάγει παρόμοια προϊόντα από το Ισραήλ, το Μαρόκο και την Τουρκία, αυξάνοντας παράλληλα τις αγορές ρωσικών οπωροκηπευτικών και αντικαθιστώντας πλήρως τις εισαγωγές από την Κίνα.
Η Magnit είναι η δεύτερη ρωσική εταιρεία από απόψεως κερδοφορίας και η πρώτη ως προς τον αριθμό καταστημάτων που διαθέτει.
Στα τέλη του 2019 διέθετε 29.497 καταστήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης