Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Κίνα καίνε νεκρούς από τον κορωνοϊό χωρίς αναγνώριση και χωρίς καταγραφή στα επίσημα αρχεία

Στην Κίνα καίνε νεκρούς από τον κορωνοϊό χωρίς αναγνώριση και χωρίς καταγραφή στα επίσημα αρχεία
Τα κρεματόρια στην Ουχάν, δέχονται νεκρούς για καύση, απευθείας από τα νοσοκομεία, χωρίς καν την κατάλληλη αναγνώριση και χωρίς καταγραφή στα επίσημα αρχεία, γεγονός που εντείνει τους φόβους για ανακριβή στοιχεία, σχετικά με τα κρούσματα και τους νεκρούς
Σχεδόν 2.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκαν στην Κίνα χθες Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας τους ασθενείς στη χώρα στις  9.692 περιπτώσεις, ξεπερνώντας σε μόλις λίγες εβδομάδες, το σύνολο των κρουσμάτων από τον ιό SARS την περίοδο 2002-03, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη 213 άνθρωποι.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν 9.816 περιπτώσεις του θανάσιμου ιού.
Ωστόσο, αμφιβολίες εγείρονται για τις επίσημα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και θανάτους στην Κίνα – πράγμα που σημαίνει πω θα μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότεροι οι αριθμοί από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί.
Η εφημερίδα New Zealand Herald δημοσίευσε αναφορά που υποστηρίζει ότι οι κινεζικές αρχές έχουν καταφύγει σε καύσεις νεκρών εν κρυπτώ.
Ο ανταποκριτής της Deutsche Welle στην Ανατολική Ασία William Yang, ανέφερε πως το κινεζικό πρακτορείο Initium, έγραψε ότι τα κρεματόρια στην Ουχάν, δέχονται νεκρούς, απευθείας από τα νοσοκομεία, χωρίς καν να έχουν προβεί στην απαραίτητη αναγνώριση και χωρίς κατ'επέκταση να καταγράφονται στα επίσημα αρχεία.

Image
«Υπάρχουν λοιπόν λόγοι να παραμένουμε σκεπτικοί σχετικά με το τι επικοινωνεί η Κίνα προς ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας, γιατί ενώ είναι διαφανείς οι κινεζικές αρχές σε ορισμένα πράγματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, εξακολουθούν να κρύβουν άλλα, παραμένοντας αναξιόπιστοι σε κάποιες πτυχές», δήλωσε ο Yang.
 
Image
«Η μη-κατάλληλη αναγνώριση αυτών των ασθενών, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν ασθενείς που ενδεχομένως πέθαναν από τον ιό, αλλά δεν προστέθηκαν στο επίσημο αρχείο, γεγονός που δείχνει ότι ο αριθμός των 133 νεκρών που βλέπουμε είναι πολύ χαμηλός», δήλωσε.
Την Πέμπτη το βράδυ, πάνω από 100.000 Κινέζοι είχαν τεθεί σε καραντίνα ως ύποπτοι φορείς κορωνοϊού.
Συγκρίνοντας τον κορωνοϊό με την άλλη θανατηφόρα επιδημία SARS, η πανδημία του κορωνοϊού έχει ξεπεράσει επίσημα την SARS στο σύνολο των περιπτώσεων και μάλιστα σε μόλις δύο εβδομάδες.



Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, που δείχνουν ότι τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά σοβαρά στην Ουχάν, που οι αρχές της πόλης «σφραγίζουν» στα σπίτια τους με μεταλλικές δοκούς, «μολυσμένους κατοίκους» για να μη βγαίνουν και μεταδώσουν τον ιό, ενώ σε άλλα βίντεο δείχνουν σειρές κάδων έξω από κρεματόρια, να γεμίζουν καθημερινά με στάχτες ανθρώπων.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης