Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μόσχα ο Netanyahu (29/1) - Θα ενημερώσει τον Putin για το ειρηνευτικό σχέδιο Trump για τη Μέση Ανατολή

Στη Μόσχα ο Netanyahu (29/1) - Θα ενημερώσει τον Putin για το ειρηνευτικό σχέδιο Trump για τη Μέση Ανατολή
Ουδέν σχόλιον από το Κρεμλίνο για την πρωτοβουλία των ΗΠΑ
Στη Μόσχα θα μεταβεί αύριο από την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu,  όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για να του παρουσιάσει λεπτομερώς το αμερικανό σχέδιο ειρήνευσης στην Μέση Ανατολή, δήλωσε στο πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.
Από το Κρεμλίνο ανακοινώθηκε πως ο Putin θα συναντηθεί με τον Νετανιάχου μεθαύριο Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.
«Ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu ετοιμάζεται να ταξιδέψει την Τετάρτη από τις ΗΠΑ στην Μόσχα με σκοπό να παρουσιάσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν την ‘συμφωνία του αιώνα’ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και να συζητήσει μαζί του διάφορα περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε η Anna Jonathan-Leus.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται στην Ουάσινγκτον όπου είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει σήμερα το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ισραηλινή πλευρά υποστήριξε την αμερικανική πρωτοβουλία, ενώ η παλαιστινιακή πλευρά κατά την άποψή του θα την εγκρίνει μελλοντικά.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, υπέρ του ειρηνευτικού σχεδίου τάσσονται «πολλές αραβικές χώρες».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Peskov δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν σχολιάζει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουάσιγκτον για τη Μέση Ανατολή, επειδή προς το παρόν δεν γνωρίζει την ουσία του κειμένου της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης